• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: O ...υπολογιστής Pedrosa διέλυσε το συναγωνισμό
Όταν ο Dani Pedrosa φεύγει μπροστά είναι δύσκολο να τον πιάσεις. «Λειτουργεί σαν κομπιούτερ», οπως λέει και ο Rossi.
Νέα 08/06/2008 - 00:00
Όταν ο Dani Pedrosa φεύγει μπροστά είναι δύσκολο να τον πιάσεις. «Λειτουργεί σαν κομπιούτερ», οπως λέει και ο Rossi. Έτσι έκανε και στην Catalunya όπου με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα πετάχτηκε μπροστά, έστριψε πρώτος και εξαφανίστηκε.

Ακολουθώντας τρομερό ρυθμό στους πέντε πρώτους γύρους όπου κατέβαζε συνεχώς το ρεκόρ πίστας κατάφερε να φτιάξει διαφορά της τάξης των τριών δευτερολέπτων την οποία διεύρυνε συνεχώς. Μάλιστα σε κάποιο σημείο του αγώνα η διαφορά του έφτασε και ξεπέρασε τα οχτώ δευτερόλεπτα.

Ήταν η δεύτερη νίκη φέτος για τον αναβάτη της Repsol Honda ο οποίος είχε κερδίσει και στη Jerez.

Να σημειωθεί επίσης ότι η τελευταία φορά που Ισπανός αναβάτης νίκησε τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας στο Monmelo ήταν ο Alex Criville, το 1999...

Ο Valentino Rossi που είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή ξεκινώντας από την ένατη θέση του γκριντ, κατάφερε μέχρι τον 8ο γύρο να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παλεύει με τον Casey Stoner για την δεύτερη θέση. Δεύτερη νίκη φέτος για τον Pedrosa επί ισπανικού εδάφους

Δεύτερη νίκη φέτος για τον Pedrosa επί ισπανικού εδάφους

Το να φτάσει τον Pedrosa έμοιαζε με όνειρο θερινής νύχτας αφού ο Ισπανός ήταν... αλλού.

Οι μάχες που έδωσαν Rossi και Stoner ήταν όλα τα λεφτά. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής πέρασε τον Αυστραλό αλλά δεν κατάφερε να του ξεφύγει.

Ο Stoner αντέδρασε και τον πέρασε στον 16ο γύρο δείχνοντας ότι δεν ήταν διατεθειμένος να πουλήσει φτηνά το τομάρι του.

Για αρκετούς γύρους έπαιζαν σαν τη γάτα με το ποντίκι, αλλά ο Αυστραλός είχε πρόβλημα με τη Desmosedici GP8 η οποία ήταν πολύ νευρική στις εισόδους και στις εξόδους των στροφών. Περισσότεροι από 113.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες της Catalunya και αποθέωσαν τον Pedrosa

Περισσότεροι από 113.000 θεατές βρέθηκαν στις εξέδρες της Catalunya και αποθέωσαν τον Pedrosa

Ο Ιταλός συνέχισε να πιέζει και δυο γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας επέστρεψε στη δεύτερη θέση περνώντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ducati από την εσωτερική στο τέλος της μεγάλης ευθείας.

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Andrea Dovizioso ο οποίος μάλιστα στους πρώτους γύρους βρέθηκε για λίγο στη δεύτερη θέση.

Το τέλος του αγώνα τον βρήκε τέταρτο, ισοφαρίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμά του στα motoGP που σημείωσε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Κατάρ.

Πέμπτος ήταν ο ιδιαίτερα σταθερός φέτος -και περιζήτητος αφού στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από την Tech 3- Colin Edwards με τον ομόσταβλό του James Toseland να τον ακολουθεί.

Ο Chris Vermeulen προσπάθησε στο τέλος να κλέψει την έκτη θέση από τον Βρετανό δύο φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή των WSBK, αλλά δεν τα κατάφερε.

Nicky Hayden, Shinya Nakano και John Hopkins συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα. Ο τελευταίος έβγαλε τον αγώνα με πρόβλημα στη μέση που του προκάλεσε η πτώση που είχε στις δοκιμές της Παρασκευής.

Εγκατέλειψαν από πτώσεις οι Alex de Angelis, Loris Capirossi και Randy de Puniet (ήταν έκτος μέχρι εκείνη τη στιγμή), με τον Γάλλο να έχει φτάσει αισίως τις 10 πτώσεις (σε αγώνες και δοκιμές) φέτος!!!

Τέλος, τη μαύρη σημαία αντίκρισε ο Τoni Elias ο οποίος έκανε jump start, αλλά δεν μπήκε στα pits για να εκτίσει την ποινή διέλευσης που του επιβλήθηκε...

Στη βαθμολογία, ο Rossi διατηρήθηκε στην κορυφή με 142 βαθμούς, με τον Pedrosa να ακολουθεί με 135. Ο Lorenzo παρά το γεγονός ότι δεν πήρε μέρος στον αγώνα λόγω τραυματισμού, παρέμεινε τρίτος με 94 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον Stoner.

Επόμενο άρθρο »

O Pedrosa στο νοσοκομείο την 1η ημέρα των τεστ

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Έτοιμάζεται για... γκολ ο Rossi

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA