• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Αγώνας 2: Θρίαμβος Davies
Πήρε την 5η νίκη του, εκτός βάθρου οι Kawasaki
Νέα 20/09/2015 - 10:55

Ο Chaz Davies συνέχισε την πολύ καλή του παρουσία στην Ισπανία και στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη, την ώρα που για πρώτη φορά ανέβαιναν στο βάθρο δυο Aprilia μαζί!

 

Αυτό δεν ήταν και το μοναδικό αξιοπερίεργο, καθώς τόσο ο Sykes όσο και ο Rea δεν είχαν το ρυθμό να ακολουθήσουν τη μάχη για το βάθρο, κάτι που επίσης συνέβη για πρώτη φορά φέτος!

 

Πάντως, ακόμα κι έτσι η Kawasaki κατάφερε να πάρει τον Τίτλο στους κατασκευαστές για πρώτη φορά στην ιστορία των SBK, την ίδια ημέρα που ο Jonathan Rea στέφθηκε Πρωταθλητής.

 

Στην αρχή του αγώνα είχαμε παρόμοιο σκηνικό με αυτό του πρώτου σκέλους και τον Tom Sykes να ξεφεύγει μπροστά και να έχει διαφορά 1,2δ στο δεύτερο γύρο.

 

Εκείνη τη στιγμή ο Rea παραλίγο να καταστρέψει τον πρώτο του αγώνα ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, καθώς έχασε τα φρένα στην Κ1 και βγήκε εκτός για να επανέλθει λίγο αργότερα.

 

Σύντομα έγινε φανερό ότι ο Sykes δεν είχε το ρυθμό του πρώτου αγώνα, που θα του εξασφάλιζε το διπλό μέσα στην Jerez.

 

Στα μέσα του αγώνα είχε χάσει τη θέση του από τον Davies, ενώ στον 14ο γύρο ήταν πίσω και από τις δυο Aprilia, τον Rea και τον εντυπωσιακό Van der Mark!

 

Μπροστά ο Davies είχε κάνει καλή διαφορά από τους διώκτες του κι έτσι έμεινε στις δυο Aprilia να προσφέρουν θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στην Jerez!

 

Οι δυο τους ήταν μαζί σε όλο το διάστημα του αγώνα, με τον Haslam να προσπαθεί να κερδίσει στα φρένα τον Torres στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου, μόνο και μόνο για να ανοιχτεί!

 

Έτσι ο Torres πέρασε και πάλι μπροστά και πήρε το καλύτερό του αποτέλεσμα στα SBK! Κοντά στις δυο Aprilia ήταν και ο Van der Mark που όμως πλήρωσε ένα λάθος του στον 16ο γύρο κι έπεσε. Ξαναμπήκε και τερμάτισε 13ος.

 

Ο Rea πήρε την τέταρτη θέση, εφτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Davies και τέσσερα μπροστά από τον Sykes. Ο τελευταίος κατάφερε στο τέλος να αντισταθεί στο δίδυμο της Ducati των Baiocco και Pirro.

 

Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Leon Camier και πήρε την όγδοη θέση, μπροστά από τους Guintoli και Mercado. Για μια ακόμη φορά ο Niccolo Canepa δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ξεκίνησε από την πρώτη σειρά και τερμάτισε 11ος.

 

Παρομοίως και ο Alex Lowes που δεν κατάφερε να χτίσει πάνω στο καλό του αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα. Ο Βρετανός ήταν μόλις 16ος στον πρώτο γύρο, ενώ στον τρίτο μπήκε στα pits για να αλλάξει ελαστικό.

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα έγινε γνωστό - και τιμωρήθηκε με ride through - το γεγονός ότι δεν πέρασε τον απαιτούμενο χρόνο στα pits για την αλλαγή ελαστικού και γι’ αυτό τιμωρήθηκε. Τερμάτισε 18ος.

Επόμενο άρθρο »

Η Ioda με RS-GP το 2016;

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Αγώνας 1: Ο Sykes κέρδισε τη μάχη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA