• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HAYATE - MELANDRI: Το μέλλον διαγράφεται σκοτεινό
Δεν δείχνει η Κawasaki προθυμία για τη συνέχιση της εμπλοκής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2010, παρά τα καλά αποτελέσματα
Νέα 13/07/2009 - 17:02

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή της Kawasaki για το μέλλον στα MotoGP, σύμφωνα με τον μάνατζερ της ομάδας Ηayate Racing, τον Andrea Dosoli, ο οποίος πιστεύει πως η Kawasaki θα θελήσει να μειώσει ακόμα περισσότερο τα έξοδά της, αφήνοντας για τα καλά τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Dosoli δήλωσε πως δεν παίρνει απάντηση για το μέλλον της ομάδας από την εταιρία, η οποία στην αρχή της χρονιάς είχε εκπλήξει τους πάντες ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από τα MotoGP, με κυριότερο λόγο την παγκόσμια οικονομική κρίση. Πέρα από το γεγονός πως, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, τα ετήσια έξοδα της εργοστασιακής ομάδας της Kawasaki ήταν παράλογα μεγάλα, η γιαπωνέζικη εταιρία θεωρείται από τους κολοσσούς στην Ιαπωνία, αφού η κύρια δραστηριότητά της δεν είναι οι μοτοσυκλέτες, αλλά η ναυπήγηση πλοίων και η αεροναυπηγική, όπως και η κατασκευή τρένων.

Μετά από διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής και δύσκολες συζητήσεις μεταξύ Kawasaki και της εταιρίας Dorna που έχει τα δικαιώματα των MotoGP, η Kawasaki παρέμεινε στο Πρωτάθλημα του 2009 με την ημι-εργοστασιακή ομάδα που ονομάστηκε Hayate και έναν μόνο αναβάτη. Η κίνηση αυτή σήμαινε πως ο Marco Melandri θα κρατούσε τη θέση του στο Πρωτάθλημα και η Kawasaki θα τον προμήθευε με δύο ZX-RR, αλλά με ελάχιστη υποστήριξη.

Με τον Ιταλό αναβάτη να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις φέτος, μια εκ των οποίων και στο βάθρο, παρόλο που η ομάδα του ήταν ολιγομελής και η υποστήριξη ελάχιστη, πολλοί ήταν αυτοί που νόμισαν πως η Kawasaki θα ενδιαφερόταν για τη βιωσιμότητα της προσπάθειας και το 2010. Αλλά ο Dosoli και οι μόλις 12 συνεργάτες του είναι απογοητευμένοι για το μέλλον. «Ελπίζαμε να πιέσουμε την Kawasaki και για του χρόνου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, γιατί δεν παίρνουμε την παραμικρή επανατροφοδότηση από την Ιαπωνία», δήλωσε.

Κάτι τέτοιο όπως είναι λογικό βάζει ξανά το μέλλον του Melandri σε αμφιβολία, αν και ήδη υπάρχουν φήμες που μιλούν για μεταγραφή του στην ομάδα της San Carlo Gresini Honda, μαζί με τον Marco Simoncelli για το 2010.

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Δεν πήγα ποτέ καλά στην Γερμανία!

« Προηγούμενο άρθρο

BRIDGESTONE: Του χρόνου, διπλή γόμα για Laguna

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA