• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: 5η φετινή νίκη για Lorenzo!
Ισοβαθμεί στην 1η θέση με τον Rossi
Νέα 16/08/2015 - 16:28

Σε πολύ υψηλότερες συνθήκες πίστας, από πλευράς θερμοκρασίας, διεξήχθη ο 11ος αγώνας της φετινής σεζόν, σε σχέση με το πρωινό ζέσταμα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Jorge Lorenzo να επιβάλλει το ρυθμό του και να πάρει την 5η του φετινή νίκη!
 

Ο Ισπανός άσος της Movistar Yamaha φόρεσε το μεσαίο πίσω ελαστικό της Bridgestone, αυτό με το οποίο ένιωθε καλά και παρά το ότι έκανε πολύ καλή εκκίνηση, δεν μπορούσε να ξεφύγει αρχικά από τον Marquez που τον ακολουθούσε.

 

Από τον 6ο γύρο και μετά όμως ανέβασε την απόδοσή του και σε συνδυασμό με τη σημαντική φθορά του ελαστικού του Marquez κατάφερε να κάνει μια μικρή διαφορά, την οποία συνεχώς αύξανε μέχρι το τέλος.

 

«Ανησυχούσα μήπως στο τέλος, με το μεσαίο ελαστικό, με φτάσει ο Marc (σ.σ ο Marquez είχε το σκληρό). Η πρόσφυση δεν ήταν σε καλά επίπεδα και γλίστραγε αρκετά», σχολίασε ο Lorenzo.

 

«Μετά από τον έκτο γύρο όμως κατάφερα να κάνω διαφορά την οποία και σταδιακά μεγάλωνα. Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη γιατί έφτασα τον Valentino στην 1η θέση. Τώρα είναι δύσκολο για τον Marc να ανακάμψει».

 

Ο Marquez – με το σκληρό πίσω της Bridgestone – προσπάθησε να μείνει κοντά στον Lorenzo και στην αρχή τα κατάφερνε, όμως η πτώση στην απόδοση του ελαστικού και η χαμηλή πρόσφυση τον έκαναν να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση.

 

«Ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε σήμερα. Στόχος μου ήταν να είμαι μπροστά από τον Valentino και το πέτυχα. Από ένα σημείο και μετά ξέχασα τον Jorge. Όταν ήρθε η φθορά στο ελαστικό είχα πρόβλημα με την πρόσφυση».

 

«Είχα κάνει όμως μια μεγάλη διαφορά από τον Valentino την οποία και κατάφερα να διατηρήσω μέχρι το τέλος. Έδωσα το μέγιστο των δυνατοτήτων μου σε μια πίστα που ξέραμε ότι θα δυσκολευτούμε λίγο και είμαι χαρούμενος με τη 2η θέση».

 

Μετά από 11 Γύρους και την αρχή της φετινής σεζόν, ο Valentino Rossi έχασε το προνόμιο του να είναι μόνος αυτός στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ιταλός καθυστέρησε στην αρχή του αγώνα, όμως ήταν φανερό ότι δεν είχε το ρυθμό για να ακολουθήσει τους δυο μπροστά.

 

«Τα ελαστικά δεν έπαιξαν ρόλο, όχι... φόρεσα αυτό με το οποίο ένιωθα εγώ καλύτερα και δεν σκέφτηκα αν θα είναι καλύτερα για το τέλος του αγώνα ή όχι», σχολίασε ο Vale που ισοβαθμεί με 211β μαζί με τον Lorenzo στη βαθμολογία.

 

«Έκανα άσχημη εκκίνηση, όμως δεν είχα ούτως ή άλλως το ρυθμό των μπροστά. Είχα κάποια προβλήματα στο να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα μου και στο τέλος δεν ήμουν δυνατός», πρόσθεσε ο Ιταλός που πήρε το 11ο συνεχόμενο βάθρο του σήμερα!

 

Πιο πίσω ο Andrea Iannone ήταν και πάλι η καλύτερη GP15 και συνέχισε το σερί που τον θέλει από την αρχή της σεζόν να είναι πάντα μέσα στην πρώτη εξάδα.

 

Ο Pedrosa – με το τραυματισμένο του αριστερό πόδι – τα έδωσε όλα στο τέλος και κατάφερε να επικρατήσει στη μάχη για την 5η θέση με τον Andrea Dovizioso. Ο Smith ήταν και πάλι η καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα, στην 7η θέση.

 

Τη δεκάδα των πρώτων συμπλήρωσαν οι Pol Espargaro, Aleix Espargaro και Danilo Petrucci, ο οποίος με τους βαθμούς που πήρε σήμερα κατάφερε να μπει και στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα!

Επόμενο άρθρο »

Το Brno στο Ημερολόγιο και το 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto2: Κυρίαρχος ο Zarco!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα