• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Αγώνας 1: Νίκη στο τέλος για Rea!
Στο βάθρο ο Max Biaggi, δεύτερος ο Davies
Νέα 02/08/2015 - 14:49

Δραματική ήταν η νίκη του Jonathan Rea, η 12η του τη φετινή αγωνιστική σεζόν, αρπάζοντας κυριολεκτικά τη νίκη από τον Chaz Davies στον τελευταίο γύρο, ενώ πίσω τους τερμάτιζε ο Max Biaggi!

 

Ο αγώνας είχε δυο όψεις, με τους αναβάτες που κράτησαν λάστιχα μέχρι το τέλος να ανταμείβονται στην καυτή ατμόσφαιρα της Sepang.

 

Ο Tom Sykes ξεκίνησε δυνατά κι έδειχνε ικανός να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Βρετανός ήταν τρομερός στους πρώτους γύρους, όταν και κατάφερε να κάνει μια διαφορά τριών δευτερολέπτων από τους υπόλοιπους.

 

Πίσω του, μάχη για τη δεύτερη θέση έδιναν οι Jonathan Rea και Chaz Davies, με τον δεύτερο να αντιστέκεται σθεναρά στις επιθέσεις του αναβάτη της Kawasaki.

 

Όπως είπαμε όμως, ο αγώνας είχε δυο όψεις. Πέντε γύρους πριν το τέλος ο Sykes άρχισε να έχει προβλήματα με τα ελαστικά του. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι το προβάδισμά του χάθηκε κυριολεκτικά μέσα σε μόλις δυο γύρους!

 

Έτσι, η μάχη των Rea και Davies έγινε μάχη για την πρώτη θέση, με τον Davies να κρατά πάντα πίσω του τον Rea, τουλάχιστον μέχρι τον τελευταίο γύρο.

 

Τότε, ο Rea σχεδίασε κι εφάρμοσε μια επιθετική κίνηση κι ένα πέρασμα στον αντίπαλό του στην τέταρτη στροφή! Το δράμα όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα! Ο Rea είχε πάντα προβλήματα στα φρένα της τελευταίας στροφής.

 

Εκεί έκανε και πάλι το λάθος και βρήκε την ευκαιρία ο Davies να περάσει τον αντίπαλό του, μόλις μερικά μέτρα πριν τον τερματισμό!

 

Τότε όμως ο Rea σήκωσε αμέσως τη μοτοσυκλέτα του και με τρομερή αυτοπεποίθηση νίκησε τον συμπατριώτη του και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αν και είχε ξεκινήσει από την έβδομη θέση!

 

Με τον Sykes να κατρακυλά στους τελευταίους γύρους, ο Biaggi εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και κατάφερε να πάρει την 3η θέση, ξεπερνώντας τον Sykes και σφραγίζοντας την επιστροφή του μ’ ένα βάθρο.

 

Στον τελευταίο γύρο και ο Sylvain Guintoli κατάφερε να περάσει τον Tom Sykes, ο οποίος ήταν αποκαρδιωτικός, κάνοντας 2:15 στον τελευταίο του γύρο, την ώρα που στην αρχή έκανε 2:03!

 

Ακόμα ένας αναβάτης που κέρδισε αρκετά στο τέλος ήταν ο Alex Lowes που κατάφερε να νικήσει τον Leon Haslam για την έκτη θέση.

 

Από την άλλη, ο Randy de Puniet είδε τις ελπίδες του για μια θέση στη δεκάδα - κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά φέτος - να εξανεμίζονται μετά την έξοδό του στην τελευταία στροφή. Ο Γάλλος τερμάτισε 12ος.

 

Αντίθετα, θέση στη δεκάδα πήραν οι Matteo Baiocco, Niccolo Canepa και Jordi Torres, με τον τελευταίο να «πληρώνει» επίσης την κακοδιαχείριση των ελαστικών του και να χάνει αρκετές θέσεις στο τέλος.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Αγώνας 2: Νικητής ο Davies

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang: Ο Super Sykes στην pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα