• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brivio: «Μπορεί και κάτω από 2 λεπτά»
Το γεγονός είναι ότι η Yamaha έχει κάνει πρόοδο. Σημαντική πρόοδο για να είμαστε ακριβείς.
Νέα 06/02/2008 - 00:00
  • Sepang-2η μέρα
  • Sepang-1η μέρα

    Το γεγονός είναι ότι η Yamaha έχει κάνει πρόοδο. Σημαντική πρόοδο για να είμαστε ακριβείς.

    Ο Valentino Rossi φαίνεται να έχει βρει την υγειά του με τα λάστιχα της Bridgestone, για τα οποία έδωσε μάχη ώστε να τα αποκτήσει.

    Κάθε μέρα που περνάει, ο Doctor γίνεται όλο και καλύτερος. Αφού πρώτα «ψάχτηκε» με τις ρυθμίσεις και δοκίμασε διάφορες γόμες του ιαπωνικού εργοστασίου, έβγαλε τα συμπεράσματά του και πλέον βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

    Πλέον περιμένει αυτά τα παραπάνω άλογα που του έχει τάξει η Yamaha. Ο κινητήρας με τις πνευματικές βαλβίδες έχει καλή απόδοση «...και πολλά περιθώρια βελτίωσης», όπως τονίζει ο ίδιος. Στην πίστα της Sepang, ο Doctor είναι εντυπωσιακός. Ο ρυθμός του σε συνθήκες αγώνα είναι πολύ γρήγορος, ενώ είναι ακόμα καλύτερος με τα qualifiers της Bridgestone.

    «Ακόμα μια θετική μέρα για μας ολοκληρώθηκε. Είχα πολύ καλό ρυθμό καθ' όλη τη διάρκεια. Δοκιμάσαμε πολλούς τύπους ελαστικών μέχρι να βρω την ιδανική για μένα, αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε μας. Δουλέψαμε επίσης πάνω στις αναρτήσεις, αλλά και στους χάρτες των ηλεκτρονικών. Έκανε πολλές δοκιμαστικές εκκινήσεις, ένας τομέας στον οποίο έχουμε περιθώρια βελτίωσης», δηλώνει ο ίδιος.

    Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Rossi; Την απάντηση τη δίνει ο team-manager του Ιταλού πολυπρωταθλητή, Davide Brivio: «Έχουμε ακόμα μια μαλακή γόμα στο γκαράζ και ο Valentino είναι πολύ πιθανόν να τη χρησιμοποιήσει. Σήμερα δοκίμασε το ίδιο λάστιχο με το οποίο έκανε χθες το ρεκόρ και σημείωσε πολύ καλό χρόνο και πάλι. Ίσως να ήταν και λίγο κουρασμένος σήμερα... Σε μια τέλεια μέρα μπορεί να 'κατέβει' τα δυο λεπτά».

    Κάτι ανάλογο είχε πει και ο Casey Stoner, στις προηγούμενες δοκιμές που είχαν γίνει στη Sepang. Πάντως, δεν θα είναι αυτός ο στόχος του Rossi την Πέμπτη, τελευταία μέρα των δοκιμών. «Αύριο θα κάνουμε προσομοίωση αγώνα. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας», είπε ο Brivio.

    Επόμενο άρθρο »

    Sepang-3η μέρα: Φινάλε με Lorenzo

    « Προηγούμενο άρθρο

    Sepang-1η μέρα: Ρεκόρ με το «καλημέρα» από Rossi

    Χορηγοί