• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ PIRELLI – MISANO: Συνέντευξη John Hopkins
"Θέλω να γίνω τελείως καλά, να μπορώ να δείξω το τι μπορώ να κάνω, να δείξω το ταλέντο μου"
Νέα 19/06/2009 - 18:54

 

Τον ακούει προσεκτικά ο Δημήτρης Διατσίδης

 

OJohnHopkins γνώριμός μας από τα ΜotoGP, αγωνίζεται φέτος με την ομάδα Stiggy, με Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Τον συναντήσαμε στο box της ομάδας λίγο μετά τις πρώτες Κατατακτήριες Δοκιμές του αγώνα, κουρασμένο από τον πόνο που του προκαλεί ο πρόσφατος τραυματισμός του στο αριστερό ισχίο και τη λεκάνη. Με δυσκολία περπατάει όταν κατεβαίνει από τη μοτοσυκλέτα, αλλά μετά από λίγο το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη του.

Με δυσκολία περπατάει στο ΒΟΧ
Με δυσκολία περπατάει στο ΒΟΧ

 

Ε: Πόσο δύσκολο είναι να επιστρέφεις στη δράση μετά από τέτοιο τραυματισμό;

J.H.: Πολύ δύσκολο, γιατί εκεί που κτύπησα είναι ένα σημείο το οποίο συνδέεται με πολλούς μύες, από το πόδι και το μηρό, μέχρι το στομάχι και τους κοιλιακούς. Έτσι τα αιματώματα που έχουν δημιουργηθεί κάνουν την ευελιξία πολύ – πολύ δύσκολη. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να επανέλθει η ευελιξία και η δύναμη πίσω, αλλά τώρα δοκιμάζουμε τα πάντα.

Δεν ξέρω πότε θα είμαι πάλι στο 100%, εξαρτάται από το πότε θα φύγουν τα αιματώματα, σε μερικές εβδομάδες ελπίζω. Όταν ήλθαμε εδώ γνωρίζαμε ότι ο πόνος θα είναι σημαντικός, αλλά ήθελα να νιώσω και πάλι άνετα πάνω στη μοτοσυκλέτα και να έχω λίγο παραπάνω χρόνο στην πίστα.

 

Ε: Πριν την πτώση στο Assen, ποια ήταν η αίσθησή σου με τη μοτοσυκλέτα, με την ομάδα, με την αλλαγή στο περιβάλλον σου;

J.H.: Ήταν καλή, μου άρεσαν τα Superbike, σίγουρα «κουνιούνται» πολύ, γλιστρούν, έχουν ταλαντώσεις, το πίσω φεύγει και έρχεται, είναι μια μοτοσυκλέτα διασκεδαστική στην οδήγηση. Είχα φτάσει στο επίπεδο να βρω το όριο και να ξέρω μέχρι που μπορώ να πιέσω τη μοτοσυκλέτα. Μετά τον τραυματισμό μου έλειπαν ώρες δοκιμών, ώρες αγώνων. Έτσι αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο είναι καλό για να έχω χρόνο για κάποιες δοκιμές. Τώρα η μοτοσυκλέτα δεν είναι δική μου, χρησιμοποιώ τις ρυθμίσεις κάποιου άλλου και στη διάρκεια του αγώνα θα είναι πολύ δύσκολο με το set-up, αλλά το καλό είναι ότι θα κάνουμε κάποιες δοκιμές πολύ σύντομα και θα με ευχαριστήσει αυτό πολύ.

 

Ε: Περίμενες ότι τα SBK θα ήταν τόσο ανταγωνιστικά ως Πρωτάθλημα;

J.H.: Ναι, είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά και μου αρέσει αυτό. Τώρα πρέπει να γίνω καλά και να συνηθίσω τη μοτοσυκλέτα για να «παίζω» και γω στο παιχνίδι αυτό.

 

Ε: Πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι τα Superbike ως μοτοσυκλέτες από αυτές του ΜotoGP;

J.H.: Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Η διαφορά μεταξύ του μεγέθους, της ευελιξίας, του τρόπου που κινούνται και των ηλεκτρονικών, κάνουν μια τεράστια διαφορά.

 

Ε: Μπορείς να κάνεις μια σύγγριση των δύο Πρωταθλημάτων;

J.H.: Εδώ είναι πολύ πιο ήρεμα, πολύ πιο εύκολα να κάνεις φίλους μεταξύ των οδηγών. Όλοι είναι περισσότερο χαλαροί. Στο ΜotoGP αναπτύσσεται περισσότερο μια πολιτική μεταξύ των ανθρώπων, ενώ εδώ όλοι είναι πολύ περισσότερο φιλικοί.

 

Ε: Ο μάνατζέρ σου μιλάει με την Tech3 για πιθανή επιστροφή σου στο ΜotoGP. Που είναι περισσότερο το μυαλό σου και που η καρδιά σου;

J.H.: Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι εδώ στη μοτοσυκλέτα της ομάδας μου, ώστε να φέρω κάποια καλά αποτελέσματα. Ο στόχος μου είναι εδώ και τώρα, εννοώ στο παρών. Θέλω να γίνω τελείως καλά, να μπορώ να δείξω το τι μπορώ να κάνω, να δείξω το ταλέντο μου. Έτσι είμαι 100% συγκεντρωμένος εδώ, για να κάνω το καλύτερο που μπορώ για το StiggyTeam.

 

Ε: Σας λείπει λίγο ταχύτητα οι κάποια ανταλλακτικά τη στιγμή που δεν είστε εργοστασιακή ομάδα;

J.H.: Όχι, δεν νομίζω. Το StiggyTeam, μπορεί να έχει ελάχιστα λιγότερη δύναμη, αλλά έχει σχεδόν όλα όσα έχει και η ομάδα της Tencate. Έτσι είμαι πολύ χαρούμενος με το set-up της ομάδας και αυτό που θέλω είναι να βγω εκεί έξω και να φέρω καλά αποτελέσματα για να ευχαριστήσω την ομάδα που μου έδωσε τη μοτοσυκλέτα για τη φετινή χρονιά.

 

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PIRELLI – MISANO: O καιρός δεν βοηθάει προς το παρών

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PIRELLI – MISANO: 19 οδηγοί στο ίδιο δευτερόλεπτο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα