Ικανοποιημένος ήταν ο Cal Crutchlow, ο Βρετανός αναβάτης της CWΜ-LCR Honda, με την πρόοδο που σημείωσε τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Sepang, στην Μαλαισία.
Ο Crutchlow έκανε 62 γύρους πάνω στην εργοστασιακή του Honda, με καλύτερο χρόνο στα 2:01,058 που του έδωσε την όγδοη θέση στη λίστα με τους χρόνους και κάτω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τις Honda των Marquez και Pedrosa.
Έκανε μερικές μικρές προσομοιώσεις και καθώς περνούσε η ημέρα, άρχισε να νιώθει πιο άνετα πάνω στην «ατίθαση», όπως την είχε χαρακτηρίσει χτες, μοτοσυκλέτα του. Φυσικά υπάρχει πάντα περιθώριο για βελτίωση, με τον Crutchlow να έχει στο νου του ήδη το επόμενο τεστ!
«Είμαι χαρούμενος σήμερα, σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο με την αίσθησή μου πάνω στη μοτοσυκλέτα. Και πάλι όμως δεν εκμεταλλευτήκαμε όσο θα μπορούσαμε τα φρέσκα ελαστικά κι αυτός είναι ένας τομέας που θα πρέπει να βελτιωθούμε».
«Πρέπει να βελτιώσουμε και την είσοδό μας στις στροφές, διότι η μοτοσυκλέτα συνεχώς γλιστρούσε στις εισόδους και σε αυτό ακριβώς θα ρίξουμε το βάρος μας αύριο, στην τελευταία ημέρα δοκιμών εδώ».
«Η ομάδα δουλεύει τέλεια. Δουλεύουμε σκληρά, κάναμε πολλούς γύρους αλλά όχι πάρα πολλούς στη σειρά, επειδή κάναμε πολλές αλλαγές. Αύριο θέλω να κάνω μεγαλύτερες προσομοιώσεις, ώστε να βρούμε το καλύτερο στήσιμο για να επιστρέψουμε στο δεύτερο τεστ και να είμαστε πιο άνετοι».