• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Οι παρενέργειες της υπόθεσης Simoncelli
Η μεταγραφολογία αρχίζει νωρίς και εμείς θα σας ενημερώνουμε πάραυτα!
Νέα 15/06/2009 - 11:48

O Marco Simoncelli, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Gilera και το Ν.58, θα καταλήξει στην Honda ή την Yamaha, πολύ σύντομα από ότι φαίνεται, ξεκινώντας το χορό των μεταγραφών.

 

Αν λοιπόν πάει στην Honda, θα πάει με την υπόσχεση ότι θα οδηγήσει εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, έστω κι αν λόγω κανονισμού πρέπει να κάνει μια τουλάχιστον χρονιά σε δορυφορική ομάδα. To HRC σκέφτεται να τον δώσει στην ομάδα του Gresini, οπότε ο Toni Elias θα μείνει χωρίς εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του χρόνου ή θα φύγει από την ομάδα, αν ο Fausto Gresini κρατήσει τον Alex De Angelis για 2ο οδηγό.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο τωρινοί οδηγοί της ομάδας θα λειτουργούν από δω και πέρα υπό το άγχος της μετακίνησης αυτής.

 

Αν από την άλλη μεριά η Yamaha κερδίσει τη μάχη για την απόκτηση του «Super Sic», ώστε να εκπληρωθεί η προτροπή του Valentino Rossi προς την εταιρία, τότε ο νεαρός Ιταλός θα ενταχθεί στο δυναμικό της Tech3. Έτσι το μέλλον του Toseland θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, με δεδομένο ότι η ομάδα προσπαθεί να κρατήσει στις τάξεις της και τον Colin Edwards. O Τεξανός όμως είναι ακριβός οδηγός, αφού παίρνει 2 εκατ. Ευρώ το χρόνο και η Yamaha έχει ως πρώτο στόχο να κρατήσει στις τάξεις της τον Jorge Lorenzo, για τον οποίον ακούγονται πολύ υψηλά ποσά. Ο Ισπανός ζητάει μέσω νέου μάνατζερ φέτος, περίπου 5 με 6 εκατομμύρια, τη στιγμή που φέτος η αμοιβή του είναι στα 2. Δίκαια κατά τη γνώμη μας και επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει ανάλογη προσφορά από την Repsol, η οποία μπορεί να θέλει να αλλάξει τη διαφημιστική καμπάνια της στην Ισπανία και να προωθήσει στη θέση του Pedrosa, τον νέο ανερχόμενο σούπερ-σταρ.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Pedrosa εύκολα θα καταλήξει στην Yamaha, με αμοιβή γύρω στα 3 εκατ. Ευρώ (όσα παίρνει και τώρα). Με αυτό το ενδεχόμενο θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και για τον Edwards, που θα παραμείνει ακόμη και αν ο Simoncelli πάρει περίπου 1-1.5 εκατ. Ευρώ.

 

Να θυμίσουμε ότι ο Rossi ήδη έχει συμβόλαιο και για το 2010, της τάξεως των 15 εκατ., ενώ ο 2ος στη φετινή κατάταξη αμοιβών είναι ο Stoner με 3.8 εκατ., τα οποία αναμένεται να γίνουν τουλάχιστον 4 την επόμενη χρονιά.

 

Άλλη μια θέση πρέπει να βρεθεί για τον Bautista που πάει φουλ για τίτλο και τον θέλουν στη μεγάλη κατηγορία. Αλλά στην περίπτωση αυτή τα χρήματα δεν θα είναι πάνω από 1 εκατ., ενώ η θέση μπορεί να βρεθεί σχετικά εύκολα. Οι Takahashi, Canepa, δεν έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και ίσως είναι οι υποψήφιοι με τις περισσότερες πιθανότητες αντικατάστασης.

Η μεταγραφολογία αρχίζει νωρίς και εμείς θα σας ενημερώνουμε πάραυτα!

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Tαχύτερος ο Dovi στις πρωινές Επίσημες Δοκιμές

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ CATALUNYA: Απίστευτη νίκη Rossi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα