• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα ελαστικά από Bridgestone
Για το Γύρο στην πίστα του Phillip Island
Νέα 15/10/2014 - 11:07

Η Bridgestone ανακοίνωσε ότι θα φέρει ένα καινούργιο - ασύμμετρο - μπροστινό ελαστικό για τον επόμενο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα λάβει χώρα αυτή την εβδομάδα στην πίστα του Phillip Island.

Το νέο ελαστικό θα προσφέρει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των οδηγών, σε μια από τις πιο απαιτητική πίστα του Ημερολογίου Αγώνων.

Φυσικά τα ασύμμετρα ελαστικά - πίσω όμως - χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια, ενώ πλέον η Bridgestone φέρνει στο προσκήνιο ένα ασύμμετρο μπροστινό, το οποίο θα διατηρεί τα πλεονεκτήματα του συμμετρικού (ευστάθεια στα φρένα) ενώ παράλληλα θα φτάνει πιο γρήγορα σε ιδανική θερμοκρασία και θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στα πλάγια.

Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση της κατάλληλης μαλακής γόμας σε μια πλευρά του ελαστικού, η οποία θα έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο όταν ο αναβάτης θα πλαγιάζει στις 30 μοίρες. Έτσι, θα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ασφάλεια για τον οδηγό και αυξημένη απόδοση στις στροφές.

Παράλληλα με το νέο μπροστινό, η Bridgestone θα φέρει στην Αυστραλία και καινούργια πίσω ελαστικά, κάτι που κρίθηκε σκόπιμο μετά τα περσινά προβλήματα των ελαστικών στην τραχιά άσφαλτο του Phillip Island, που είχε πρόσφατα - τότε - ασφαλτοστρωθεί εκ νέου.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει από πέρυσι και δοκιμάζουμε πράγματα στην πίστα κάτω από διαφορετικές καιρικές συνθήκες, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα ελαστικά μας θα παρέχουν εξαιρετική αντοχή και απόδοση, ενώ παράλληλα θα φτάνουν γρήγορα σε σωστή θερμοκρασία και θα είναι χρηστικά για τους οδηγούς», τόνισε ο Shinji Aoki της Bridgestone.

«Είναι τέτοιες οι απαιτήσεις της ασφάλτου του Phillip Island, που τα πίσω σλικ ελαστικά γι’ αυτό το Σ/Κ χρησιμοποιούν τεχνολογία που δεν έχει εφαρμοστεί σε καμμία άλλη πίστα του Ημερολογίου! Τα πρώτα τεστ με αυτά τα ελαστικά είναι ενθαρρυντικά και ανυπομονώ να τα δω σε συνθήκες αγώνα. Επιπρόσθετα, το νέο ασύμμετρο μπροστινό σλικ ελαστικό μας είναι και αυτό αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου εξελικτικού προγράμματός και είμαι χαρούμενος που θα κάνει το ντεμπούτο της αυτή η τεχνολογία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

«Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία που εισάγουμε με το νέο αυτό ασύμμετρο μπροστινό, σημαίνει ότι οι αναβάτες θα απολαύσουν την ίδια σταθερότητα στα φρένα - όπως με το συμμετρικό - αλλά με μεγαλύτερη πρόσφυση στις στροφές, ενώ το ελαστικό θα φτάνει πιο γρήγορα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας», πρόσθεσε.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Αυτός ο Τίτλος είναι για να ευχαριστήσω τη Honda

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Επόμενος σταθμός Phillip Island!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA