• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon ΚΑΤ: Ψάξτε τον δεύτερο!
Δεν έχει αντίπαλο ο Marquez, απρόσμενα δυνατός ο Pedrosa!
Νέα 27/09/2014 - 17:17

Ο Marc Marquez έδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν έχει αντίπαλο στην αγαπημένη του πίστα της Aragon! Προς στιγμήν ο Dani Pedrosa φάνηκε να απειλεί την κυριαρχία του ομόσταυλού του, αλλά ο Marquez πήρε μια τρομερή pole position, κατεβάζοντας για έξι δέκατα περίπου τον απόλυτο χρόνο της πίστας, που είχε ο ίδιος από πέρυσι!

Ο 21χρονος ήταν συγκλονιστικός από το πρώτο λεπτό και με τον πρώτο του γύρο κατάφερε να πέσει κάτω από το 1:47.804 που ήταν ο χρόνος που του χάρισε την pole πέρυσι. Παρά το γεγονός ότι έκανε ένα λαθάκι στα φρένα, ο Marquez συνέχισε σε ασύλληπτο ρυθμό και με το δεύτερο γύρο του κατέβασε κι άλλο το χρόνο του!

Στη δεύτερη έξοδό του όμως, ο αθόρυβος Dani Pedrosa εξαπέλυσε μια τρομερή επίθεση στο χρόνο κι εκεί που οι περισσότεροι πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα ο Marquez θα έπαιρνε την πρωτιά, ο Pedrosa κατάφερε και του άρπαξε την προσωρινή pole position!

Η απάντηση όμως του Marquez ήταν αποστομωτική. Ο Ισπανός είδε στον πίνακα της μοτοσυκλέτας του ότι ήταν δεύτερος – μερικά λεπτά πριν από το τέλος – και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πίεσε στο 100% για να ανακτήσει τα ηνία. Ο γύρος του ήταν καταπληκτικός και το 1:47.187 άφησε στη δεύτερη θέση (για 0.362δ) τον Pedrosa. Ο Marquez είχε μόλις ένα γύρο στη διάθεσή του για να πάρει την pole position και τα κατάφερε με μεγαλειώδη τρόπο!

Για τέταρτη φορά φέτος και δεύτερη συνεχόμενη, ο Andrea Iannone έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην πρώτη σειρά της γραμμής εκκίνησης. Αυτή τη φορά, ο Ιταλός είχε στη διάθεσή του την GP14.2 και με τη βοήθεια του πιο μαλακού ελαστικού πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ο Andrea Dovizioso είχε ξεκινήσει ένα πολύ γρήγορο γύρο – και αυτός με το μαλακό ελαστικό – για να χτυπήσει μια από τις πρώτες τρεις θέσεις, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε ποτέ το γύρο του αυτό, καθώς έπεσε στο πρώτο κομμάτι της πίστας όπου και ήταν γρηγορότερος απ’ όλους!

Στη δεύτερη σειρά θα βρεθεί ο Pol Espargaro, ο οποίος είναι σε πολύ κατάσταση όλο το Σ/Κ, ενώ δίπλα του θα είναι ο Cal Crutchlow, με τον Βρετανό να έχει – πράγμα σπάνιο φέτος – μια πολύ καλή παρουσία και να μπαίνει στην πεντάδα, κάτι που έχει καταφέρει μόνο στο Γύρο του Assen.

Η Yamaha ψάχνει την πρώτη της νίκη στην Aragon, αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα γι’ αυτή στην Aragon. Τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Jorge Lorenzo τα βρίσκουν πολύ σκούρα στην Ισπανία – κυρίως με την πρόσφυση – και η 6η και 7η θέση αντίστοιχα ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν σήμερα.

Ο Vale χρειάστηκε να περάσει πρώτα από τις κατατακτήριες 1, όπου πήρε την πρώτη θέση αρχικά με το σκληρό πίσω ελαστικό και την εδραίωσε στη δεύτερη έξοδό του φορώντας τη μεσαία επιλογή. Στο δεύτερο σκέλος ο Ιταλός βελτιώθηκε κι άλλο και κατάφερε να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του για 20 χιλιοστά!

Ο Stefan Bradl πήρε την όγδοη θέση, μπροστά από τον Dovizioso αλλά και τον πολύ εκνευρισμένο Aleix Espargaro, τον οποίο καθυστέρησε στο γρήγορό του γύρο ο Hector Barbera. Ο τελευταίος εντυπωσίασε στο πρώτο σκέλος των κατατακτηρίων!

Αν και το ντεμπούτο του με την Ducati GP14 δεν ήταν ιδανικό, είχε μια πτώση το πρωί ενώ χτες η μοτοσυκλέτα του τυλίχτηκε στις φλόγες, εν τούτοις ο Barbera έφερε τα πάνω κάτω στις ΚΑΤ1 και ακολουθώντας τον Valentino Rossi στο γρήγορο γύρο του, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο – για πρώτη φορά – στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων!

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto2: Παρθενική pole για Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon Moto3: «Απόλυτος» Rins!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA