• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πως επηρεάζει η πίεση τους αναβάτες!
Smith: Αγνοούσα τα πάντα, μέχρι εκεί έφτανε η απελπισία μου!
Νέα 25/08/2014 - 12:37

Ο Bradley Smith αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του πόσο η πίεση για την ανανέωση του συμβολαίου, μπορεί να καταβάλει έναν αναβάτη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

Ο Βρετανός άσος της Tech 3 γνώριζε από την αρχή της χρονιάς ότι θα χρειαζόταν να αποδείξει την αξία του στην Yamaha και στην Tech 3, αν ήθελε να κρατήσει τη θέση του.

Η χρονιά μπορεί να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, παίρνοντας θέση στην πρώτη σειρά του grid στο Κατάρ, ωστόσο στη συνέχεια ήρθε η πτώση στον αγώνα. Στο δεύτερο γύρο της σεζόν - στο Τέξας - ήταν πέμπτος στον αγώνα, όμως αυτό θα ήταν και το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος.

Στη συνέχεια έπαιρνε θέσεις χαμηλά στη δεκάδα, μέχρι τον καταστροφικό γύρο του Sachsenring, όπου ο Smith - κάτω από την πίεση του να αποδώσει όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξασφαλίσει τη θέση του - είχε τέσσερεις συνολικά πτώσεις: δυο την Παρασκευή, μια το Σάββατο και μια στον αγώνα.

Η διαφορά της ψυχολογία του Βρετανού, φάνηκε στον προηγούμενο γύρο της Τσεχίας, όπου απαλλαγμένος από την πίεση ήταν εντυπωσιακά γρήγορος στις κατατακτήριες, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην τέταρτη θέση και μόλις τέσσερα χιλιοστά πίσω από τον Andrea Iannone.

«Είμαι πολύ πιο ανακουφισμένος πλέον και πολύ χαρούμενος που θα οδηγώ και πάλι τη μοτοσυκλέτα μου και το 2015», σχολίασε ο Smith. Ο ίδιος δεν ήθελε να παραδεχτεί ότι η αβεβαιότητα για το μέλλον του επηρέαζε και την απόδοσή του, βλέποντας το όλο θέμα υπό διαφορετικό πρίσμα.

«Νομίζω ότι θέλω να αποσαφηνίσω το όλο θέμα, λέγοντας ότι επηρέαζε τις αποφάσεις μου... όταν είχα σημάδια που με προειδοποιούσαν, ή όταν έπρεπε να πάρω συγκεκριμένες αποφάσεις για τη μοτοσυκλέτα. Έχεις μια προειδοποίηση και πρέπει να την ακούς, διότι η μοτοσυκλέτα σου λέει κάτι».

«Εξαιτίας της κατάστασής μου, αγνοούσα τα πάντα και πίεζα συνεχώς μέχρι του σημείου που με πέταγε εκτός σέλας! Έτσι κατέληγε συνήθως. Πέρα από την πίεση, ή το ένα ή το άλλο, σε τέτοιο σημείο έφτανε η απελπισία μου! Νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος πίσω από κάποια συμβάντα».

Την ημέρα του αγώνα ο Smith αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα πρόσφυσης που εμπόδισαν και τον Marc Marquez να διεκδικήσει την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη του. Παρά την ένατη θέση στον αγώνα, ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι «... οδηγώ πιο ήρεμος τη μοτοσυκλέτα, χωρίς να έχω την πίεση ότι πρέπει να το κάνω. Ξέρω πως να τα καταφέρω και αυτό έχει σημασία».

Επόμενο άρθρο »

H Ducati «βλέπει» Redding!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovizioso: Κλειδί ο Dall’Igna!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA