• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Να ...σπάσει το ρόδι στο Mugello θέλει η Ducati
Την πρώτη τους νίκη στο Mugello ψάχνουν Sgtoner - Ducati...
Νέα 26/05/2009 - 10:51
Tα MotoGP ταξιδεύουν στην Τοσκάνη και την περίφημη πίστα του Mugello όπου την Κυριακή 31/5 διεξάγεται ο πέμπτος αγώνας της χρονιάς.

Μέσα στην έδρα της η Ducati θα επιδιώξει να σπάσει το ...κατεστημένο του Valentino Rossi και να πάρει την παρθενική της νίκη στο συγκεκριμένο σιρκουί.

Όλα αυτά τα χρόνια που παίρνει μέρος στο Πρωτάθλημα μετράει πέντε παρουσίες στο βάθρο (δεν υοπολογίζεται η 3η θέση του Barros το 2007 με την Desmosedici της "δοερυφορικής" Pramac), αλλά καμία νίκη. H πρωτιά είναι το αποθημένο της και θα προσπαθήσει με όλες της τις δυνάμεις να το ικανοποιήσει.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την μπολονέζικη φίρμα αλλά ο Casey Stoner, που και αυτός δεν έχει νικήσει ποτέ στο Mugello, δηλώνει αποφασισμένος και έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει από το ...γκριπ του για να πάρει τη νίκη.

«Έχω βιώσει ωραία συναισθήματα σε αυτήν την πίστα», θυμάται ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 και προσθέτει: «Εκεί πήρα την πρώτη μου pole position στα 125cc το 2003, αλλά και την πρώτη μου pole με την Ducati το 2007. Αν και στον αγώνα δεν κατάφερα στο τέλος να ανέβω στο βάθρο (σ.σ. τερμάτισε 4ος με τον Αlex Barros της "δορυφορικής" Pramac d'Antin Ducati να τον περνάει στο τέλος). Πέρσι τερμάτισα στη δεύτερη θέση και αναλογιζόμενος την πρόοδο που έχουμε κάνει τώρα, θα μπορέσουμε να παλέψουμε για καλό αποτέλεσμα και φέτος».

Αισιόδοξος παρουσιάζεται και ο Livio Suppo ο επικεφαλής του project MotoGP της Ducati ο οποίος λέει: «Όπως πάντα θα είναι δύσκολος αγώνας, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά. Άλλωστε και στις πρόσφατες δοκιμές που έκαναν εκεί για λογαριασμό της ομάδας ο Bayliss με τον Guareschi οι χρόνοι ήταν πολύ καλοί. Ελπίζω ότι ο καιρός θα σταματήσει την ...πλάκα».

Το κακό είναι ότι ο καιρός μάλλον δεν έχει διάθεση να ...κόψει την πλάκα καθώς συμφώνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δελτία προβλέπονται βροχές για την Παρασκευή και την Κυριακή...

Τα καλύτερα αποτελέσματα της Ducati στο Mugello:
2003 - Loris Capirosi 2ος
2004 - Troy Bayliss 3ος
2005 - Loris Capirossi 3ος
2006 - Loris Capirossi 2ος
2007 - Αlex Barros 3oς (έτρεχε με την Pramac d'Antin Ducati)
2008 - Casey Stoner 2oς

Επόμενο άρθρο »

Γεμάτος αυτοπεποίθηση στο Mugello o Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Επαφές του Edwards με την Aprilia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα