• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez KAT: Αποθέωση στρατηγικής!
Τέταρτη pole για τον "στρατηγό" Marquez!
Νέα 03/05/2014 - 15:42

Αλλάζοντας την τελευταία στιγμή τη στρατηγική του, ο Marc Marquez πήρε την τέταρτη συνεχόμενη pole position για φέτος, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι μόνο γρήγορος κι εντυπωσιακός πάνω στην Honda του, αλλά έχει και την αποφασιστικότητα να παίρνει κρίσιμες αποφάσεις, σ' ένα άθλημα που η επιτυχία είναι αποτέλεσμα πολλών και διαφορετικών παραγόντων!

 

Ο Marquez ήταν φανταστικός στις κατατακτήριες δοκιμές και μόνο ο χρόνος που πέτυχε τα λέει όλα: 1:38.120! Πρόκειται φυσικά για νέο ρεκόρ απόλυτου χρόνου, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2008 ο Jorge Lorenzo και το οποίο φαινομενικά ήταν απλησίαστο! Ο λόγος; Ο Lorenzo το είχε καταφέρει με ειδικά ελαστικά εκείνη τη χρονιά, που ήταν σχεδιασμένα να αντέχουν για ένα μόλις γύρο!

 

Αυτή ήταν και η ουσία της στρατηγικής του Marquez σήμερα, ο οποίος ρώτησε τους μηχανικούς του αν είναι εφικτό να έχει τρία φρέσκα ελαστικά έτοιμα και να κάνει τρεις διαφορετικές εξόδους στην πίστα, γράφοντας μόνο έναν γρήγορο γύρο κάθε φορά!

 

Την ώρα που οι άλλοι έκαναν δυο γύρους με τα ελαστικά τους, ο Marquez μπήκε και βγήκε από τα pits τρεις φορές, με την τελευταία επίθεσή του (στο χρόνο) να είναι καταπληκτική και να του δίνει την pole position με έναν χρόνο που "διαλύει" ψυχολογικά τους αντιπάλους του!

 

Ο Lorenzo έκανε κι αυτός έναν εξαιρετικό χρόνο - 1:38.541 - αλλά έμεινε 0,421 πίσω από τον τρομερό μικρό, με τον Dani Pedrosa να κλείνει την πρώτη σειρά (μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόσταυλό του) και θα έχει δύσκολο έργο για να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία.

 

Κάτω από το 1:39 έπεσε και ο Valentino Rossi, ο οποίος είχε καλή παρουσία στις κατατακτήριες και θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά του αυριανού grid. Πίσω του ο Aleix Espargaro, ο οποίος κέρδισε στη "μάχη" για την πέμπτη θέση τον Andrea Dovizioso.

 

Στην τρίτη σειρά θα πάρουν θέση οι Stefan Bradl, Pol Espargaro και Bradley Smith. Στη δέκατη θέση ο Alvaro Bautista, ο οποίος πέρασε επιτυχώς από τις πολύ συναρπαστικές ΚΑΤ1, αν και όχι στην πρώτη θέση όπως πολλοί θα περίμεναν.

 

Με τον Cal Crutchlow να βελτιώνεται αισθητά, αλλά να μην είναι σε θέση λόγω του δεξιού του χεριού (πονάει στις γρήγορες στροφές 2 και 3 της πίστας) να χτυπήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις στις ΚΑΤ1, ο Bautista πήρε την πρώτη θέση λίγο πριν από το τέλος.

 

Τότε, ο Nicky Hayden - επαναλαμβάνοντας την εμφάνισή του στο Κατάρ - ξεκίνησε εξαιρετικά και ήταν σε ρυθμό πρώτης θέσης έχοντας περάσει δυνατά από τις τρεις πρώτες ενδιάμεσες χρονομετρήσεις! Ο Bautista σηκώθηκε αμέσως για να μπει στην πίστα, με τον Hayden να μην έχει στο τελευταίο κομμάτι της πίστας μια μεγάλη ευθεία-φόβητρο και να γράφει ένα φοβερό 1:39.427, κατακτώντας αυτός την πρώτη θέση!

 

Στις δεύτερες κατατακτήριες δεν κατάφερε να επαναλάβει τον πολύ καλό του χρόνο κι έμεινε τελευταίος με 1:39.826, πίσω από την OPEN Yamaha του Colin Edwards.

 

Δείτε στα συνοδευτικά μας αρχεία τα αποτελέσματα των ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2!

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez Moto3 KAT: Εμφατικός Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2 KAT: Ο Kallio την pole!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα