• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
WSBK: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Regis Laconi!
Σε τεχνητό κώμα ο 33χρονος Γάλλος που έσπασε τη σπονδυλική του στήλη...
Νέα 16/05/2009 - 11:10
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο Sunninghill του Johannesburg ο Regis Laconi μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε την Παρασκευή 15/5 κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στo Kyalami όπου διεξάγεται ο έκτος γύρος του WSBK.

Ο Γάλλος οδηγός της DFX Corse έχει τραυματιστεί σοβαρά στo πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης με κατάγματα σε δύο σπόνδυλους του αυχένα, τον C3 και τον C5, έχει υποστεί βαριά εγκεφαλική διάσειση και κάκωση στον πνεύμονα. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι οι εξετάσεις δεν έχουν δείξει ζημιά σε κάποιο νεύρο.

Οι γιατροί έχουν «βυθίσει» τον Laconi σε τεχνητό κώμα και η κατάστασή του είναι σταθερή σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν. Μέσα στο επόμενο 48ωρο αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες στη σπονδυλική στήλη.

Η εγχείρηση ήταν να γίνει άμεσα αλλά τελικά αναβλήθηκε προσωρινά μετά την συμβουλή του Νοτιοαφρικανού νευροχειρούργου Dr Maurizio Zorzi που πέταξε από την Pretoria προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον 33χρονο αναβάτη και να αξιολογήσει την κατάστασή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για να γίνει ακριβής διάγνωση για την κατάσταση του Laconi θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο ο άτυχος αναβάτης θα πρέπει να μείνει ακινητοποιημένος.

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Βελτιώνεται η κατάσταση του Laconi

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Χαρίζουν R1…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα