• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: “Texas Tornado”!
… ελεύθερα δοκιμαστικά σε ρυθμό χρονομετρημένων με 1ο τον Colin Edwards…
Νέα 16/05/2009 - 17:07
Μπορείς οι πρώτες, πρωινές δοκιμές του Σαββάτου, εδώ στο Le Mans να είναι ελεύθερες (όμως λόγω του άστατου καιρού και της βροχής που καιροφυλακτεί ανά πάσα στιγμή), αποκτούν το ρυθμό και τη σημασία χρονομετρημένων!

Αναβάτες και ομάδες προσπαθούν από τη μια να στήσουν τις μοτοσυκλέτες στις απαιτήσεις της πίστας για ρυθμό αγώνα, από την άλλη να επιτεθούν, ώστε να κρατηθούν στην καλύτερη δυνατή θέση. Συνδυασμός σκληρών και μαλακών ελαστικών λοιπόν και ο Τεξανός αναβάτης της Yamaha Tech 3, Colin Edwards, αιφνιδιάζει τους πάντες και παίρνει την άτυπη pole position…

Την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή η θερμοκρασία περιβάλλοντος και ασφάλτου ήταν ιδανική για τις δεδομένες συνθήκες, ξαναμπήκε στην πίστα και κατέβασε το χρόνο του στο 1:34,9 (7δέκατα πιο αργό απότον περσινό ταχύτερο γύρο του Le Mans…) και μάλιστα φορώντας σκληρή γόμα ελαστικών!

Τα Honda των Pedrosa (2ος) και Dovizioso (5ος) δείχνουν να έχουν τα λιγότερα προβλήματα στησίματος, ενώ Lorenzo και Stoner από την (3η και 4η θέση αντίστοιχα), αντιμετωπίζουν περισσότερα. Ειδικά ο Stoner παραπονιέται για κουνήματα ως προς τον κάθετο άξονα της μοτοσυκλέτας του και απότομες μεταβολές στη κατανομή βάρους στα φρένα και την επιτάχυνση.

Ο Rossi (νικητής του περσινού αγώνα εδώ στο Le Mans…), έμεινε στην 11η θέση της πρωινής κατάταξης, δοκιμάζοντας διαφορετικά αμορτισέρ με μαλακό πίσω ελαστικό και σκληρό μπροστινό. Παρόλα αυτά δεν φάνηκε καθόλου δυσαρεστημένος, μια και ο καιρός δείχνει ότι όλα θα κριθούν στην επιλογή της τελευταίας στιγμής, αλλά και στην τύχη…

Μιάμιση ώρα πριν τα χρονομετρημένα και η βροχή έχει αρχίσει για τα καλά!

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – LE MANS: Τόπο στα νιάτα…

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK-Kyalami: Spies για ένα χιλιοστό!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα