• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi και πάλι στο στόχαστρο της Ferrari!
Στα πλάνα της Scuderia ο Ιταλός πολυπρωταθλητής...
Νέα 13/05/2009 - 13:35
H Formula 1 βρίσκεται και πάλι στα... χαρακώματα. Οι μεγάλοι κατασκευαστές που μετέχουν στο Πρωτάθλημα απειλούν με αποχώρηση λόγω του πολυσυζητημένου budget cap‎ των 40 εκ. λιρών, το οποίο προτίθεται να εφαρμόσει η FIA από το 2010.

Βάσει του πλάνου που έχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία και κυρίως ο πρόεδρος αυτής, Μax Mosley, οι ομάδες που θα ακολουθήσουν το budget cap‎, θα έχουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε θέματα κανονισμών, σε αντίθεση με αυτές που θα αποφασίσουν να ξοδεύουν κατά το δοκούν οι οποίες θα περιορίζονται από τους τεχνικούς κανονισμούς.

Μετά τις Toyota, Red Bull και Toro Rosso, που ανακοίνωσαν ότι σε περίπτωση εφαρμογής του μπάτζετ καπ θα αποχωρήσουν από το Πρωτάθλημα, ακολούθησε η Ferrari. Και αν το κενό των τριών πρώτων μπορεί να καλυφθεί -θεωρητικά πάντα μιλάμε- από κάποιες νέες ομάδες που θα μπουν στο Πρωτάθλημα -μέχρι τώρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει ομάδες από τη Μ. Βρετανία με πρώτη και καλύτερη την Aston Martin-, σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο για τη Scuderia, τη μοναδική ομάδα που μετέχει στη Formula 1 ανελλιπώς από το 1950 όταν και θεσπίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πλην όμως των παραπάνω ομάδων-κατασκευαστών που έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, ήδη και άλλοι μεγάλοι κατασκευαστές που μετέχουν στο σπορ έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός άλλου ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος.

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport αναφέρει πως Ferrari, Mercedes, BMW, Renault και Toyota είναι έτοιμες να δημιουργήσουν ένα νέο Πρωτάθλημα στο οποίο η κάθε εταιρία θα «κατεβάσει» από τρία μονοθέσια. Και επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα είναι επικίνδυνο χρειάζονται και κάποια tricks για να μπορέσει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να κλέψει λίγη από την αίγλη και τη φήμη της F1.

Το μεγάλο στοίχημα της Ferrari λοιπόν είναι ο Valentino Rossi! Το όνομα του οχτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή των MotoGP έρχεται και πάλι στο προσκήνιο για τη Scuderia και όχι τυχαία. Ο Doctor είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο έχει στηθεί το κορυφαίο Πρωτάθλημα των δύο τροχών και όχι άδικα μιας και είναι κατά πολλούς ο κορυφαίος αναβάτης όλων των εποχών.

Στο Μaranello υπολογίζουν πολύ στον Rossi, στην ακτινοβολία του και το πολύπλευρο ταλέντο του. Για τον Rossi η Formula 1 είναι ένα μεγάλο αποθημένο και δεν το έχει κρύψει.

Το συμβόλαιό του με τη Yamaha πάντως λήγει το 2010 και σύντομα θα μάθουμε τι προτίθεται να κάνει. Αν δηλαδή θα συνεχίσει στα MotoGP ή θα δοκιμάσει αλλού την τύχη του...

Επόμενο άρθρο »

Στο Le Mans με επιπλέον χρόνο δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Στο κυνήγι των βαθμών...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα