• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Jerez2 Test: Ημέρα 2
Ανακατατάξεις στην κορυφή, ο Miller πρώτος!
Νέα 13/03/2014 - 10:27

Οι δυνατοί άνεμοι της πρώτης ημέρας - που εμπόδισαν σε μεγάλο βαθμό τους αναβάτες της μικρής κατηγορίας Πρωταθλήματος - κόπασαν χτες και οι ομάδες συνέχισαν απρόσκοπτα το έργο τους στην πίστα της Jerez.

 

Ο Jack Miller εντυπωσίασε τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών κι έφερε την ΚΤΜ του πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό, συνεχίζοντας παράλληλα να δουλεύει στα νέα εξαρτήματα που έχει φέρει η ομάδα στην ισπανική πίστα. Ο Αυστραλός ήταν ευχαριστημένος με το πως έχουν εξελιχθεί τα τεστ πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι "... πήγαν όλα καλά για εμάς και μάθαμε πολλά τόσο εγώ, όσο και η ομάδα μου".

 

Ο μόνος που κατάφερε να πλησιάσει λίγο το χρόνο του Miller (1:46.259), ήταν ο Isaac Vinales που έφερε τη δική του ΚΤΜ στη δεύτερη θέση, με χρόνο 1:46.551, και διαφορά σχεδόν τρία δέκατα από τον πρωτοπόρο. Από εκεί και κάτω, οι διαφορές των υπόλοιπων από τον πολύ δυνατό Miller ήταν μεγάλες.

 

Ο Danny Kent πήρε την τρίτη θέση, με τον αναβάτη της Husqvarna - επί της ουσίας μια KTM του Ajo είναι με άλλα χρώματα - να γράφει 1:46.809 και να μένει πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Αυστραλό στην πρώτη θέση! Ο Βρετανός δούλεψε με τα διάφορα εξαρτήματα που είχε στη διάθεσή του, ενώ κατάφερε να βελτιώσει κι άλλο την αίσθησή του πάνω στη μοτοσυκλέτα.

 

Στην τέταρτη θέση ο Jakub Kornfeil, ο ομόσταυλος του Isaac Vinales στην Team Calvo, που κατάφερε να αφήσει για 57 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Efren Vazquez. Ο τελευταίος ήταν και σήμερα η καλύτερη Honda στην Moto3, με χρόνο 1:46.958 και διαφορά από την κορυφή στα εφτά δέκατα.

 

Αν και οι Honda δείχνουν ότι βελτιώνονται, έχουν ακόμα πολλή δουλειά μπροστά τους για να μειώσουν τη διαφορά από τις ΚΤΜ και να διεκδικήσουν νίκες στο φετινό Πρωτάθλημα. Ο Emilio Alzamora δήλωσε στο γερμανικό speedweek.com ότι η τελευταία βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα αποδίδει περισσότερη ιπποδύναμη, ωστόσο χρειάζεται ακόμα αρκετός χρόνος για να έχουν το καλύτερο δυνατό set-up.

 

Ο Alzamora πάντως - ο μάνατζερ της Estrella Galicia με αναβάτες τους Alex Rins και Alex Marquez - εμφανίστηκε βέβαιος ότι η διαφορά από την κορυφή θα μειωθεί. Φυσικά, θα χρειαστεί να ρυθμίσουν τα πάντα στην εντέλεια στους πρώτους αγώνες, προτού ξεκινήσουν να είναι ανταγωνιστικοί.

 

Στις πρώτες θέσεις σήμερα, δεύτερη ημέρα του τεστ της Moto3 στην Jerez, τα πράγματα είχαν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, με τους γρήγορους προχτεσινούς αναβάτες να μην καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Ο Karel Hanika ήταν μόλις 17ος και ο Romano Fenati με τον Niccolo Antonelli ήταν 12ος και 13ος αντίστοιχα.

 

Ο Phillip Oettl έκανε μια πολύ καλή δεύτερη ημέρα και σκαρφάλωσε στην έκτη θέση, ωστόσο θα πρέπει να βρει μεγαλύτερη σταθερότητα στους χρόνους του για να πετύχει κάτι καλό φέτος. Ο Junafran Guevara - έβδομος - άφησε για 25 χιλιοστά πίσω του τον Miguel Oliveira που ήταν και η καλύτερη Mahindra χτες. Την δεκάδα έκλεισαν οι Francesco Bagnaia και Alex Rins, με τον τελευταίο να είναι μόλις 12 χιλιοστά καλύτερος από τον ομόσταυλό του (Alex Marquez).

 

Ο Θανάσης Σίσσης κατετάγη στην 21η θέση χτες, βελτιώνοντας το χρόνο του από την πρώτη ημέρα και σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:48.252. Ο νεαρός Ελληνοαυστραλός συνεχίζει να δοκιμάζει διάφορες ρυθμίσεις και να αξιολογεί τα  νέα εξαρτήματα της Mahindra. Η διαφορά του από την κορυφή διαμορφώθηκε στα δυο σχεδόν δευτερόλεπτα.

 

Δείτε αναλυτικά τους χρόνους στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Jerez2 Test: Ημέρα 2

« Προηγούμενο άρθρο

φωτ. της Ημέρας: "Ξεκούραση 6χρονου"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα