• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η φιλοσοφία του Dall'Igna
Πως σκέφτεται την αναμόρφωση των κόκκινων!
Νέα 17/02/2014 - 10:20

Λίγο μετά το πρώτο επίσημο τεστ του 2014, στην Μαλαισία, ο Gigi Dall'Igna - ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ducati Corse - αποκάλυψε εν μέρει τη φιλοσοφία του για την αναδιάρθρωση του εργοστασίου και το πως ελπίζει να οδηγήσει και πάλι τους κόκκινους στο δρόμο των επιτυχιών.

 

Το 2007 η Ducati ήταν θριαμβεύτρια στο Πρωτάθλημα, έχοντας σαρώσει τους τρεις Τίτλους (Αναβάτες, Κατασκευαστές, Ομάδες), ωστόσο πέρυσι δεν πήρε ούτε ένα βάθρο ενώ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από το 2010 και την αναχώρηση του Casey Stoner.

 

Πάντως ο Dall'Igna ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάρει καμμία βιαστική απόφαση ως προς τις αλλαγές στην Desmosedici και προβλέπει ότι θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον τρίτο αγώνα του 2014, ώστε να έχει μαζέψει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται. "Τα πάντα στο κάτω-κάτω, αποτελούν την εξέλιξη ενός προηγούμενου μοντέλου, έτσι σίγουρα η μελλοντική Ducati θα προέρχεται από αυτή τη μοτοσυκλέτα (2014)", σχολίασε.

 

"Θα αναλύσω τα δεδομένα όλων των τεστ και των αγώνων και - όπως το βλέπω - μετά τον τρίτο αγώνα ελπίζω να έχω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να σκεφτώ κάτι καινούργιο. Πρέπει να μάθω τους ανθρώπους και τη μοτοσυκλέτα. Για την ώρα το χαρτί είναι τελείως άδειο, μέχρι τον τρίτο αγώνα", πρόσθεσε.

 

Το πρόσφατο τεστ της Μαλαισίας ήταν ενθαρρυντικό, με τους αναβάτες της Ducati και κυρίως τον πιο έμπειρο στη σέλα της Desmosedici, Dovizioso, να κάνουν πολύ ενθαρρυντικές εμφανίσεις. "Απλά προσθέσαμε κάποιες από τις ιδέες μου στη μοτοσυκλέτα", απάντησε ο Dall'Igna, όταν τον ρώτησαν πόσο έχει επηρεάσει την GP14 από τον Νοέμβριο που ήρθε στην ομάδα.

 

"Εννοώ στο set-up. Κάποιες ιδέες ήταν καλές, κάποιες κακές. Όπως πάντα άλλωστε. Τώρα πρέπει να κατανοήσουμε γιατί μερικές ιδέες δεν δούλεψαν και να τις αλλάξουμε για την επόμενη φορά. Αυτό είναι το φυσιολογικό στους αγώνες. Χρειάζομαι όμως και χρόνο για να καταλάβω τους ανθρώπους, διότι αυτοί θα κάνουν τη δουλειά. Από τον Νοέμβριο, προσλάβαμε μόνο έναν καινούργιο", εξήγησε.

 

"Άλλαξα τον τρόπο οργάνωσης, διότι για εμένα η σχέση αυτών που είναι στην πίστα με τους άλλους στο εργοστάσιο δεν ήταν αρκετά καλή. Ίσως γι' αυτό ενώ άλλαζαν πολλά, στο τέλος επί της ουσίας δεν γινόταν τίποτα. Από αυτή την άποψη με βοήθησε πολύ το τεστ, ώστε να βελτιώσω την οργάνωση. Πλέον οι άνθρωποι στην πίστα κατανοούν καλύτερα τη φιλοσοφία των τροποποιήσεων και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα νέα εξαρτήματα".

 

"Πρέπει, αυτοί που είναι στην πίστα, να καταλαβαίνουν τα προβλήματα και να μαζεύουν πληροφορίες. Μετά στο εργοστάσιο, στην Μπολόνια, πρέπει οι άνθρωποι εκεί να εξελίσσουν νέα εξαρτήματα, νέες ιδέες. Οι άνθρωποι-κλειδιά που έχω στην πίστα, θα είναι οι ίδιοι άνθρωποι-κλειδιά που έχω στο εργοστάσιο κι έτσι θα υπάρχει άρρηκτος δεσμός". Με βάση αυτή τη συλλογιστική του Ιταλού, προσωπικό από το εργοστάσιο θα παραβρίσκεται σε αγώνες.

 

”Το έκανα αυτό στο παρελθόν. Για μένα αυτή είναι η κατάλληλη λύση για να εξελίσσεις σωστά μια μοτοσυκλέτα", υπογράμμισε. "Κατά τη γνώμη μου, αυτό δεν γινόταν αρκετά στο παρελθόν. Τώρα οι άνθρωποι στην πίστα ξέρουν τα πάντα, για το τι κάνουν οι άλλοι στην πατρίδα. Η επικοινωνία είναι πάντα σημαντικός παράγοντας και όχι μόνο στους αγώνες".

 

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε μάθει αν οι κόκκινοι θα κάνουν την επαναστατική κίνηση και θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα μόνο με OPEN μοτοσυκλέτες. Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βασικός χορηγός της ομάδας, η Marlboro, δεν φαίνεται να αντιδρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

 

"Η σχέση με την Marlboro είναι πολύ καλή. Θα συζητήσουμε μαζί. Βέβαια, αυτό αποτελεί ένα τεχνικό θέμα. Θεωρώ ότι αυτό που μετράει για την Marlboro, όπως και για την Ducati, είναι να εξελιχθεί μια μοτοσυκλέτα που θα δίνει τις θέσεις που αξίζουν σε ονόματα όπως η Marlboro και η Ducati", τόνισε.

 

Τέλος, αναφορικά με τους δικούς του στόχους, ο Dall'Igna ήταν λακωνικός: "Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα φέτος, είναι να δω πρόοδο".

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Test: Αυστραλία I

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτ. της Ημέρας: "Κ8 στο καρνάγιο"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα