• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Ραντεβού στην Jerez
Σε ισπανικό έδαφος συνεχίζονται οι δοκιμές
Νέα 15/02/2014 - 13:46

Για τους αναβάτες της μικρής κατηγορίας, το σημείο αναφοράς - μετά και το τέλος του πρόσφατου τεστ των μικρών στην Βαλένθια - θα είναι ο εξαιρετικός Niccolo Antonelli, ο οποίος δικαιώνει την επιλογή του Gresini να αφήσει τον πιστό του συνοδοιπόρο, την Honda, για χάρη της πανίσχυρης ΚΤΜ στην Moto3.

 

Το μικρό highside που είχε ο Ιταλός την τελευταία ημέρα, δεν έδειξε να τον πτοεί, με τον Antonelli να θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία του και να πάρει το ψυχολογικό αβαντάζ ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν. Φυσικά, σε μια κατηγορία που ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι υψηλός, δεν λείπουν και οι σπουδαίοι αντίπαλοι, όπως ο Jack Miller που ήταν δεύτερος στην Βαλένθια!

 

Ο Αυστραλός ήταν πολύ δυνατός πέρυσι, πάνω στην αδύναμη τότε Honda του και φέτος δείχνει ότι έχει όλα τα προσόντα ώστε να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία! Ακόμα ένας που αναμένουμε να κάνει δυνατές εμφανίσεις, είναι ο Danny Kent, με τον Βρετανό να επιστρέφει στην μικρή κατηγορία μετά την μάλλον απογοητευτική του παρουσία στην Moto2.

 

Νέα δυναμική στην κατηγορία δίνει και η ελπιδοφόρα παρουσία της Sky VR46, ομάδας που διαχειρίζεται ο Valentino Rossi με Team Manager τον γνωστό μας από τα σαλόνια του MotoGP, Vittoriano Guareschi. Τα πρώτα δείγματα γραφής των δυο αναβατών της ομάδας είναι πολύ ενθαρρυντικά, με τον Romano Fenati να είναι στις πρώτες θέσεις και τον Francesco Bagnaia να ξεκινάει κι αυτός πολύ θετικά πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα.

 

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον δικό μας Θανάση Σίσση (στη φωτό), ο οποίος μετά από δυο χρόνια παρουσίας πάνω στην εργοστασιακή KTM, καλείται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της εργοστασιακής Mahindra. Ο Ελληνοαυστραλός, με την εμπειρία των δυο ετών στην κατηγορία και την υποστήριξη της ομάδας, κατάφερε να κάνει ένα πολύ θετικό ξεκίνημα στο πρώτο τεστ του 2014, πορεία που θα θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο στην Jerez. Κύριος στόχος του να εξελίξει ακόμα περισσότερο το βασικό set-up της μοτοσυκλέτας και δευτερευόντως να καλύψει και ίσως να περάσει, τα δυο δέκατα διαφοράς που τον χωρίζουν από τον ομόσταυλό του, Miguel Oliveira, αλλά και από μια θέση, ενδεχομένως, στη δεκάδα.

 

Φέτος υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Moto3, με προεξάρχουσα την παρουσία του Karel Hanika το βιογραφικό του οποίου είναι εντυπωσιακό και οπωσδήποτε είναι ένας αναβάτης που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών στα paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο ταχύτατος Τσέχος έκανε καλή πρώτη παρουσία στην Βαλένθια, αλλά ένας τραυματισμός στο δεξί του καρπό από την πρώτη κιόλας ημέρα, του στέρησε τη δυνατότητα να κάνει πολλούς γύρους και να δουλέψει όπως θα ήθελε στη μοτοσυκλέτα του.

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτ. της Ημέρας: "Τοπίο στην ομίχλη"

« Προηγούμενο άρθρο

Seamless κιβώτιο Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα