• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2 Valencia III: Εκρηκτικός ο Vinales!
Πρώτος χτες, με τον Rabat καλύτερο στα συνδυασμένα
Νέα 14/02/2014 - 11:43

Οι δυνατοί άνεμοι που ταλαιπώρησαν τους οδηγούς της Moto3, επηρέασαν σαφώς και τους αντίστοιχους της Moto2, αν και σε μικρότερο βαθμό. Τα καιρικά φαινόμενα ωστόσο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, με τον Maverick Vinales να κλέβει την παράσταση και να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση στην Ισπανία!

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος είναι πλέον rookie στη μεσαία κατηγορία, συνέχισε απτόητος να καταπλήσσει τους πάντες πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα! Το πλέον εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι συνήθως χρειάζεται αρκετό διάστημα για να συνηθίσει κανείς τις (μεγάλες) αλλαγές από την Moto3 στην Moto2 και τις 600cc μοτοσυκλέτες. Αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαίτερα τον Vinales, ο οποίος πήρε την πρώτη θέση στους χρόνους χτες, τερματίζοντας στη δεύτερη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, μόλις 0,147δ από την πρώτη θέση!

Nakagami
Nakagami

 

Αναπόφευκτα το βάρος της σύγκρισης πέφτει και στον νέο του ομόσταυλο στην ομάδα, τον Luis Salom, ο οποίος μπορεί να πήρε τη δέκατη θέση, ωστόσο με την παρουσία του και τη διαφορά του από την κορυφή (0,689δ) δείχνει ότι και αυτός θα αποτελέσει πονοκέφαλο για αρκετούς  έμπειρους οδηγούς της κατηγορίας. Η εκπληκτική πρόοδος του Vinales, αποκτά μεγαλύτερη σημασία μέσα από την παρουσία του Sandro Cortese την περασμένη σεζόν. Ο Γερμανός ανέβηκε πέρυσι στην κατηγορία ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά χρειάστηκε ολόκληρη τη χρονιά για να προσαρμοστεί στη νέα μοτοσυκλέτα.

 

Πάντως ο Cortese φεύγει από την Βαλένθια με αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την πολύ καλή πέμπτη θέση και τη διαφορά του από τον πρώτο λίγο πάνω από τέσσερα δέκατα, σημάδι ότι απο φέτος θα αρχίσει να πιέζει για καλύτερα πλασαρίσματα. Η αλλαγή στην IdemitsuHonda φαίνεται να είναι ένα στοίχημα που θα κερδίσει ο Takaaki Nakagami, ο οποίος ολοκλήρωσε το τεστ στην τρίτη θέση, μπροστά από τον Thomas Luthi, ο οποίος ήταν πολύ ευχαριστημένος με την ανταπόκριση της μοτοσυκλέτας του στις πολλές αλλαγές που έκανε στο set-up.

Luthi
Luthi

 

Ο Jordi Torres πήρε την έκτη θέση, με το χτεσινό του πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολλή δουλειά στο ψαλίδι και το μπροστινό πιρούνι. Ο Mika Kallio πέτυχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο της εβδομάδας, μπροστά από τον Nico Terol που έκανες πολλές αλλαγές προσπαθώντας να βελτιώσει την πρόσφυση του πίσω μέρους. Οι Simon και Salom έκλεισαν τη δεκάδα, προσθέτοντας στη δυνατή παρουσία των Ισπανών, που έχουν έξι οδηγούς τους στις πρώτες δέκα θέσεις.

Lowes
Lowes

 

Άξιοι αναφοράς και δυο Πρωταθλητές: οι Sam Lowes (Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κατηγορία Supersport) και Josh Herrin (Πρωταθλητής στα Αμερικάνικα Superbikes), οι οποίοι συνεχίζουν να μαθαίνουν τα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας. Ο πρώτος ξεκίνησε καλά στο τέλος της περασμένης σεζόν, ωστόσο δεν συνέχισε το ίδιο δυνατά αν και παραμένει κοντά σχετικά στους πρώτους, με τη διαφορά του από τον Rabat να είναι κάτω από ένα δευτερόλεπτο.

Herrin
Herrin

 

Ο έτερος Πρωταθλητής, Josh Herrin, τα βρήκε σκούρα στο πρώτο επίσημο τεστ αν και τα προβλήματά του προέρχονταν ξεκάθαρα από την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Στις τρεις ημέρες παρουσίας του στην Βαλένθια σημείωσε καλή πρόοδο, μειώνοντας τη διαφορά του από την κορυφή σχεδόν δυο δευτερόλεπτα. Φυσικά η Moto2 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είναι και το πιο απλό βήμα για τους δυο τους, με τα ηλεκτρονικά και τα ελαστικά να είναι εντελώς διαφορετικά απ' ότι έχουν συνηθίσει μέχρι τώρα!

 

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον ηρωϊκό Gino Rea, ο οποίος αν και έσπασε το πόδι του την Τετάρτη, συνέχισε να "γυρίζει" στην ισπανική πίστα ανακουφίζοντας τους πόνους του στα διαλείμματα, με το να βάζει το πόδι του σε κουβά με παγωμένο νερό!

 

Δείτε τα συνδυασμένα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Φωτ. της Ημέρας: "Χειμερινή απόδραση"

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Valencia: Συνδυασμένοι χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα