• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σημαντικό το τεστ για την Bridgestone
Η προσοχή στραμμένη στις OPEN συμμετοχές
Νέα 03/02/2014 - 17:39

Το αυριανό τεστ έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους της Bridgestone, οι οποίοι δουλεύουν ασταμάτητα όλο αυτό το διάστημα της χειμερινής διακοπής, ώστε να είναι έτοιμοι για τη νέα πρόκληση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που ακούει στο όνομα: OPEN κατηγορία!

 

Με τη νέα αυτή κατηγορία, κάποια πρώτα δεδομένα από τις μοτοσυκλέτες της οποίας είχε την ευκαιρία να συλλέξει η Bridgestone από το τεστ της Βαλένθια, τα πράγματα αλλάζουν άρδην στο τοπίο του καλύτερου Πρωταθλήματος στους δυο τροχούς. Οι OPEN μοτοσυκλέτες αναμένεται να είναι πολύ πιο γρήγορες από τις περσινές CRT και αυτό σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση στα ελαστικά και περισσότερη δουλειά για τον επίσημο προμηθευτή του Πρωταθλήματος.

 

Γι' αυτό το λόγο, η Bridgestone θα παρέχει στις ομάδες μερικά διαφορετικών προδιαγραφών πίσω ελαστικά, αλλά και αντίστοιχα του 2013, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις. Το ασύμμετρο πίσω σλικ (2014) θα δoθεί στις OPEN με μαλακή και μεσαία γόμα, ενώ στα εργοστάσια θα είναι διαθέσιμο σε μεσαία και σκληρή γόμα.

 

"Το διάστημα της διακοπής δεν ξεκουραστήκαμε, αλλά σχεδιάζαμε, εξελίσσαμε και βάλαμε στην παραγωγή νέα ελαστικά για να αξιολογήσουν οι αναβάτες την περίοδο αυτή των δοκιμών, που είναι πυρετώδης, με δυο τεστ στην Μαλαισία, ένα στο Phillip Island και μετά στο Κατάρ", σχολίασε ο Manager του Τμήματος του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Hiroshi Yamada.

 

"Η πίστα της Μαλαισίας είναι ιδανική για τεστ αυτή την περίοδο, καθώς ο καιρός είναι καλός αλλά και η ιδιαίτερη δομή της βοηθάει τις ομάδες να δοκιμάσουν τα τελευταία ελαστικά και να αξιολογήσουν πως θα δουλέψουν με αυτά του 2014", πρόσθεσε ο Shinji Aoki, Υπεύθυνος στο Τμήμα Εξέλιξης Αγωνιστικών Ελαστικών. "Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο περισσότερο οι RCV1000R και FTR-Yamaha θα καταπονήσουν τα ελαστικά. Τα τεστ στην Μαλαισία θα μας δώσουν μια πληρέστερη εικόνα γι' αυτό, αν και είχαμε κάποια δεδομένα από το τεστ στην Βαλένθια".

 

"Όπως πάντα, το πρώτο τεστ στην Μαλαισία είναι πολύ σημαντικό για το πρόγραμμα εξέλιξης που θα ακολουθήσουμε στο MotoGP, όχι μόνο για τα τεστ πριν την έναρξη της σεζόν αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του 2014", ολοκλήρωσε.  

 

Επόμενο άρθρο »

Video: Sepang I

« Προηγούμενο άρθρο

Το κράνος του Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα