• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Parkes μιλάει για τ' όνειρο!
Είμαι έτοιμος και πάνω απ' όλα ενθουσιασμένος
Νέα 29/01/2014 - 11:07

Ο Broc Parkes θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Αυστραλίας στο grid του MotoGP φέτος, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Paul Bird.

 

Ο Αυστραλός θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στο Κατάρ, 15 περίπου χρόνια μετά τη μια και μοναδική του συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Ήταν το 1999 όταν ο Αυστραλός συμμετείχε ως έκτακτη συμμετοχή στο GP της πατρίδας του.

 

"Ήταν πριν από αρκετό καιρό!" παραδέχεται γελώντας ο Parkes. "Αγωνιζόμουν στο πρωτάθλημα Αυστραλίας με Aprilia RS125, κέρδισα κι έκανα μια έκτακτη συμμετοχή στα GP. Ήταν μια καλή εμπειρία. Θυμάμαι χάναμε 20 ή παραπάνω χιλιόμετρα στην ευθεία κι έτσι ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα! Αποτελεί όνειρο όμως η συμμετοχή σ' ένα GP".

 

Το 2013, όταν ο Yonny Hernandez έκανε το βήμα και πήγε από την PBM στην Pramac Ducati, η πρώτη προσέγγισε τον Parkes και του πρόσφερε να καλύψει το κενό του Κολομβιανού. Ωστόσο σ' εκείνο το χρονικό σημείο, ο Αυστραλός αδυνατούσε να ανταποκριθεί κι έτσι τη θέση του Hernandez πήρε ο Damian Cudlin.

 

Paul Bird είναι καλός μου φίλος", πρόσθεσε ο 32χρονος αναβάτης. "Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και οδήγησα γι' αυτόν το 2009 στα SBK. Με προσέγγισε πέρυσι, αλλά είχα συμβόλαιο με την Yamaha και δεν μπόρεσα να καλύψω το κενό. Στη συνέχεια με ειδοποίησε στο τέλος του 2013 και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μου είπε: Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Δεν θα κερδίζεις αγώνες, αλλά θα είσαι στο σωστό δρόμο! Θα τα καταφέρεις; Είμαι σίγουρα έτοιμος και πάνω απ' όλα ενθουσιασμένος".

 

Ο Parkes - όπως και ο ομόσταυλός του Michael Laverty - θα έχουν μοτοσυκλέτες από την PBM με κινητήρα της Aprilia για το 2014.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Τα χρώματα της Husqvarna

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Αργεί η παρουσίαση της Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα