• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Επίσημο: Ο Espargaro στην NGM
Δίδυμο με τον Colin Edwards!
Νέα 25/10/2013 - 06:40

Ο "πρωταθλητής" των CRT και για φέτος, Aleix Espargaro, επιβεβαίωσε με σημερινές του δηλώσεις στο Motegi, ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην NGM Mobile.

 

"Είναι σίγουρο ότι την επόμενη χρονιά θα αγωνίζομαι με την Forward Yamaha", ξεκαθάρισε ο Ισπανός σε δηλώσεις του στην κάμερα του επίσημου site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο Aleix κυριαρχεί στην κατηγορία των CRT, στα δυο χρόνια "ζωής" που μετρά η υποκατηγορία αυτή και κερδίζοντας τον τίτλο και φέτος, είχε τη ρήτρα στο συμβόλαιό του να συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά με την ομάδα του Aspar.

 

Ωστόσο ο Espargaro θεώρησε ότι η πελατειακή Yamaha θα είναι καλύτερο σύνολο από την αναβαθμισμένη Aprilia του Aspar και βρήκε τρόπο - σε συνεργασία με τον μάνατζέρ του και την NGM - να πληρώσει τη ρήτρα των 400.000 ευρώ και να μείνει ελεύθερος.

 

Αρκετές ημέρες αργότερα όμως και με δεδομένη τη φυγή του Gigi Dall'Igna από την Aprilia για να αναλάβει τις τύχες του Ducati Corse, ο Aspar αποφάσισε να αγοράσει την πελατειακή Honda... "Αν ήξερα γι' αυτό (σ.σ. για το ότι ο Aspar θα ήταν με Honda το 2014) από πριν, τότε ενδεχομένως να μην έφευγα", παραδέχτηκε ο 24χρονος οδηγός. "Πάντως, πιστεύω ότι η Yamaha θα είναι καλή", έσπευσε να συμπληρώσει.

 

Η πελατειακή Yamaha, ενώ αρχικά είχε δηλωθεί ότι θα παραχωρηθεί μόνο ο κινητήρας, θα συμπεριλαμβάνει τον κινητήρα, το ψαλίδι και το πλαίσιο, με την NGM να χρησιμοποιεί δικό της φέρινγκ. Φυσικά θα ανήκει στην νέα κατηγορία "OPEN" (καταργούνται οι CRT του χρόνου) και θα απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα των τεσσάρων λίτρων περισσότερο καύσιμο, δώδεκα μοτέρ τη σεζόν (βέβαια η Yamaha θα παραχωρήσει μόνο πέντε μοτέρ, οπότε αυτό το πλεονέκτημα εξανεμίζεται) και την πιο "μαλακή" σκληρή επιλογή του πίσω ελαστικού της Bridgestone. Φυσικά η ηλεκτρονική θα είναι της Magneti Marelli, όπως και το software.

 

Ο 40χρονος - του χρόνου - Colin Edwards θα παραμείνει στην ομάδα και θα είναι δίπλα στον Aleix Espararo. Τέλος, να θυμίσουμε ότι με Yamaha - στην ομάδα της Tech 3 - θα αγωνίζεται του χρόνου και ο Pol Espargaro, ο αδερφός του, με ομόσταυλό του τον Bradley Smith.

 

Επόμενο άρθρο »

Moto & Bike TV

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi: Πυκνή ομίχλη στην Ιαπωνία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα