• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
50 νίκες για Lorenzo!
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP!
Νέα 22/10/2013 - 10:14

Με τη νίκη του την περασμένη Κυριακή στην Αυστραλία - την πρώτη του μάλιστα στο MotoGP - ο Jorge Lorenzo σημείωσε την 50στή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, με την πρώτη του να την έχει κατακτήσει μια δεκαετία νωρίτερα, στα 125cc στο Rio.

 

Η νίκη στο Phillip Island ήταν η πιο δραματική νίκη του Ισπανού μέχρι στιγμής στη φετινή σεζόν, καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει με επιτυχία στην υποχρεωτική αλλαγή μοτοσυκλέτας και στην ελαφριά βροχή προς το τέλος του μειωμένου αγώνα. Αυτή ήταν η 29η νίκη του Lorenzo στη μεγάλη κατηγορία και η τρίτη του στο Phillip Island, μετά τις επιτυχίες του εκεί το 2006 και 2007 (250cc).

 

"Είναι απίστευτο να έχω 50 νίκες στα GP στην ηλικία των 26 ετών", σχολίασε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής. "Μου φαίνεται σαν χτες όταν κέρδιζα στη Βραζιλία το 2003 για πρώτη φορά, αλλά έχουν περάσει δέκα χρόνια! Είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό κι ελπίζω να κερδίσω μερικούς ακόμα αγώνες στο μέλλον!"

 

Ο Lorenzo φυσικά και έχει λόγο να νιώθει υπερήφανος, μιας και μόλις έξι οδηγοί έχουν καταφέρει να πετύχουν περισσότερες από 50 νίκες στην ιστορία του Πρωταθλήματος, που μας πάει πίσω μέχρι το 1949! Πρόκειται για τους: Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Angel Nieto, Mike Hailwood, Mick Doohan και Phil Read. Βέβαια, οι Rossi και Hailwood μετρούσαν περισσότερες νίκες από τον Ισπανό, όταν ήταν στα 26 τους χρόνια! Πολύ κοντά στον Lorenzo είναι και ο Dani Pedrosa, ο οποίος έχει 48 νίκες στο ενεργητικό του.

 

 

Επόμενο άρθρο »

Bautista: Σώσαμε έναν αγώνα...

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Sykes Πρωταθλητής Superbikes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα