• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK: Τίτλοι τέλους για Checa
Μετά από 20 χρόνια σε υψηλό επίπεδο
Νέα 21/10/2013 - 17:25

Ο Carlos Checa, πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα SBK και πρώην αναβάτης στο MotoGP, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση μετά από 20 επιτυχημένα χρόνια στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Ισπανός, μερικές ημέρες αφότου έγινε 41 χρονών (η φωτό από την εκδήλωση που έγινε για τα γενέθλιά του) ανακοίνωσε κι επίσημα την αποχώρησή του στο γύρο της Jerez, τον τελευταίο της φετινής σεζόν για τα SBK.

 

Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2011 με τη Ducati, έχοντας το εκπληκτικό επίτευγμα των 15 νικών σε 26 αγώνες (!), ο Checa δυσκολεύτηκε να επαναλάβει αυτή του την επίδοση την επόμενη χρονιά - με τη Ducati 1098R - ενώ φέτος δεν τα κατάφερε στο να κάνει ανταγωνιστική τη νέα 1199 Panigale R. Η φετινή ήταν μια πολύ δύσκολη σεζόν για τον οδηγό, έχοντας συνεχείς τραυματισμούς, ενώ ο πιο πρόσφατος, αυτός στην Κων/πολη, τον έβγαλε εκτός για το υπόλοιπο της χρονιάς.

 

Παρά την άσχημη φετινή του χρονιά, ο Ισπανός είχε την ευκαιρία να συνεχίσει με την Althea Ducati, ενώ βρισκόταν και σε συνομιλίες με την Kawasaki, αλλά από τη στιγμή που η τελευταία ανακοίνωσε την ανανέωση με τον Loris Baz, αποφάσισε ο Ισπανός να κρεμάσει τη φόρμα του, μια απόφαση καθόλου εύκολη...

 

"Φέτος συμπληρώνω 20 χρόνια αγώνων στο χώρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος", δήλωσε. "Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή καριέρα, που μου έχει χαρίσει σπουδαίες στιγμές με όλες τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκα. Είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, με τις καλύτερες μοτοσυκλέτες και επικρατώντας των καλύτερων αντιπάλων. Στόχος μου ήταν να ανακαλύπτω τα όριά μου, να μαθαίνω συνεχώς και να βελτιώνομαι τόσο ως αναβάτης, όσο και ως άτομο. Αυτό δεν θα το κατάφερνα αν δεν είχα διαλέξει αυτό το μονοπάτι, το οποίο είναι γεμάτο προκλήσεις, ρίσκα, αλλά και δυνατά συναισθήματα. Ήταν μια μακριά διαδρομή, με αποκορύφωμά της την καλύτερή μου σεζόν το 2011".

 

"Έρχεται όμως η ώρα να πεις κάποια στιγμή, αρκετά! Αυτή η ημέρα έφτασε και για εμένα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό διάστημα. Είμαι ευγνώμων σε όλη την οικογένεια των αγώνων μοτοσυκλέτας και ειδικά σε όλους όσοι με υποστήριξαν και ακολούθησαν τα βήματά μου από το ξεκίνημα. Τώρα θα ξεκινήσω να ανακαλύπτω νέα πράγματα για τον εαυτό μου και μια νέα, ενδιαφέρουσα φάση, ξεκινάει μ' εμένα και τη Ducati. Είμαι βέβαιος για το μέλλον μου και τις ικανοποιήσεις που αυτό κρύβει. Ευχαριστώ και πάλι όλους όσοι με υποστήριξαν και είναι εδώ σήμερα, μια πολύ σημαντική ημέρα για εμένα. Οπωσδήποτε έντονα συναισθηματική, αλλά και συνάμα αξέχαστη".

 

Ένας μεγάλος αναβάτης αποσύρεται, ο οποίος παρά την άσχημη τελευταία του σεζόν, είναι από τους λίγους που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει νίκες στα δυο καλύτερα Πρωταθλήματα ταχύτητας μοτοσυκλετών του κόσμου! Ο Checa έκανε το ντεμπούτο του στα 500cc το 1995 και επί δώδεκα σεζόν θα ήταν στο MotoGP, στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου. Εκεί, έχει 194 εκκινήσεις, δυο νίκες - και οι δυο μέσα στην πατρίδα του (Βαρκελώνη, Jarama) - 24 βάθρα, 3 pole positions και 5 ταχύτερους γύρους. Το 2008 αποφάσισε να ενταχθεί στο δεύτερο τη τάξει Πρωτάθλημα των SBK, αντικαθιστώντας τον αποχωρήσαντα James Toseland. Την πρώτη του χρονιά κατάφερε και πήρε δυο νίκες, ολοκληρώνοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Μετά από μια απογοητευτική χρονιά με τη Honda το 2009, ανέβηκε σε Ducati το 2010 και κατάφερε να πάρει τρεις νίκες, ανεβαίνοντας ως την τρίτη θέση στη βαθμολογία. Η επόμενη χρονιά, όπως δήλωσε και ο ίδιος, ήταν η καλύτερή του! Το 2011 ήταν ασυναγώνιστος, μόλις σε πέντε αγώνες δεν ήταν στο βάθρο εκείνη τη σεζόν, έχοντας πάρει 15 νίκες! Την επόμενη χρονιά, με το επιπλέον βάρος στη Ducati του, δεν κατάφερε να έχει την ίδια απόδοση, ενώ φέτος, η χρονιά του χαρακτηρίστηκε από τις πολλές πτώσεις και τραυματισμούς, παρά το ιδανικό ξεκίνημα στο Phillip Island με την pole position.

 

Παρά ταύτα, βάσει των αποτελεσμάτων του, ο Checa είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες στα SBK έχοντας 24 νίκες, 49 βάθρα και 10 pole positions. Ο Ισπανός είναι στην έβδομη θέση των νικητών όλων των εποχών - πιο ψηλά από τον Biaggi - παρά το ότι έχει ξεκινήσει στους λιγότερους αγώνες από όλους που βρίσκονται στη σχετική λίστα, πλην ενός.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Sykes Πρωταθλητής Superbikes

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Γκιζίνος σε άλλο πλανήτη 1ος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα