• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Η ώρα του Pedrosa!
Τιτανομαχία Marquez-Lorenzo, 4ος ο Rossi
Νέα 13/10/2013 - 14:50

Ο Dani Pedrosa πήρε την τρίτη του φετινή νίκη και δεύτερη συνεχόμενη στο GP της Sepang, οδηγώντας εξαιρετικά την RC213V του κι εκμεταλλευόμενος τη γιγαντιαία μάχη ανάμεσα σε Marquez και Lorenzo πίσω του, με τον 20χρονο rookie να βγαίνει νικητής και να πλησιάζει ακόμα περισσότερο στον Τίτλο!

 

Από ψυχολογικής πλευράς, η εμφάνιση και απόδοση του Pedrosa στο σημερινό αγώνα ήταν η τέλεια "απάντηση" στην κακοτυχία και την πτώση του πριν δυο εβδομάδες στην Aragon. Επί της ουσίας ωστόσο, στη μάχη για το Πρωτάθλημα, κερδισμένος ήταν ο Marc Marquez, ο οποίος διεύρυνε τη διαφορά του στους 43 βαθμούς από τον Lorenzo και μπορεί να κλειδώσει τον Τίτλο ήδη από τον επόμενο γύρο στο Phillip Island!

 

Ο Dani μείωσε κι αυτός τη διαφορά του από τον αναβάτη της Yamaha, στους 11 βαθμούς, κατακτώντας την 25η νίκη στην καριέρα του στο MotoGP. Ο Valentino Rossi, με προβλήματα με το πίσω ελαστικό μετά το πρώτο μισό του αγώνα, δεν κατάφερε να διατηρήσει το ρυθμό του, επιστρέφοντας στην "αγαπημένη" του τέταρτη θέση. Με το τέλος του αγώνα, ο Ιταλός δεν ξέχασε τον καλό του φίλο Marco Simoncelli και παίρνοντας μια σημαία με το 58 πάνω, έκανε μερικούς γύρους με τη μοτοσυκλέτα του.

 

Ο Marquez δεν έκανε και πάλι την εκκίνηση που θα επιθυμούσε, σε αντίθεση με τον Lorenzo αλλά και τον Pedrosa, οι οποίοι ήταν δυνατοί - παρά το ότι ξεκίνησαν από τη 2η σειρά - και αφού άλλαξαν για λίγο θέσεις, ο Ισπανός της Yamaha πήρε κεφάλι στην κούρσα και προσπάθησε να φτιάξει διαφορά, όπως και στους προηγούμενους αγώνες. Ο Rossi έκανε καλή εκκίνηση και πέρασε προς στιγμή τον Marquez, ωστόσο ένα λάθος (ανοίχτηκε) θα επέτρεπε στον μικρό να τον περάσει. Λίγο πιο πίσω, οι Bautista, Smith και ο Crutchlow - ο οποίος αν και ξεκίνησε από την πρώτη σειρά έχασε θέσεις - συμπλήρωσαν τους πρώτους έξι. Ποινή ride-through έλαβαν οι Edwards, Laverty και Barbera.

 

Οι μάχες μπροστά είχαν ξεκινήσει και για τους επόμενους γύρους η αγωνία, αλλά κυρίως το θέαμα που πρόσφεραν οι κορυφαίοι αναβάτες του κόσμου, θα έκοβε την ανάσα! Ο Lorenzo ήξερε ότι δεν έχει πολλά περιθώρια για να υπερασπιστεί τον Τίτλο του και πίεζε τη μοτοσυκλέτα του για να πάρει διαφορά από τους πίσω του. Ωστόσο, όπως και στην Aragon, δεν τα κατάφερε με τον Pedrosa να τον ακολουθεί από κοντά και τους Marquez, Rossi και Bautista να έρχονται με δύναμη από πίσω!

 

Στον τέταρτο γύρο, η διαφορά των πρώτων πέντε ήταν κάτω από ένα δευτερόλεπτο! Στο ξεκίνημα του πέμπτου γύρου, ο Bautista έκανε ένα λάθος που κόστισε στον ίδιο αρκετά δέκατα, αλλά παραλίγο με το λάθος του αυτό να ρίξει (ξανά) τον Rossi. Ο τελευταίος πάντως το εκμεταλλεύτηκε και πλέον κρατούσε μια διαφορά περίπου στο ένα δευτερόλεπτο από τον Ισπανό. Στο μεταξύ, οι Honda μπροστά πίεζαν τον Lorenzo, ο οποίος έδειχνε ότι δεν θα άντεχε για πολύ στην πρώτη θέση.

 

Πρώτος ο Pedrosa πέρασε τον αντίπαλό του στο τέλος του πέμπτου γύρου, ένα σημαντικό πέρασμα για τον 28χρονο αναβάτη, καθώς άφησε πίσω του τους Lorenzo και Marquez να κοντράρονται δυνατά, ενώ αυτός ξέφευγε μπροστά τους. Πραγματικά η μάχη των δυο ήταν από τις ομορφότερες που έχουμε δει στο φετινό Πρωτάθλημα! Αρχικά ο Marquez πέρασε με αυτοπεποίθηση τον Lorenzo, με τον τελευταίο όμως να κάνει πανέμορφη κίνηση στην τρίτη στροφή και να ξαναπαίρνει τη δεύτερη θέση!

 

Στη συνέχεια οι δυο τους θα άλλαζαν θέσεις, με τους θεατές να ζητωκραυγάζουν και τους δυο αναβάτες να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους. Ο Lorenzo υπερασπιζόταν τη θέση του, κλείνοντας τις γραμμές του, αλλά δεν μπορούσε εν τέλει να κρατήσει πίσω του έναν αποφασισμένο Marquez! Οι δυο τους μάλιστα είχαν και μια μικρή επαφή, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να βρίσκει λίγο τον μικρό, στην έξοδο της 10ης στροφής, ενώ προηγουμένως ο τελευταίος είχε περάσει με χαρακτηριστικό τρόπο τον Lorenzo στα φρένα!

 

 Ο Marquez, μετά από τη συναρπαστική μάχη των περίπου τεσσάρων γύρων, θα περνούσε οριστικά τον αντίπαλό του στον ένατο. Ο Pedrosa ήταν ήδη μπροστά σχεδόν δυο δευτερόλεπτα, με τον Marquez να πιέζει αλλά τον ομόσταυλό του να διαχειρίζεται ωραία τη διαφορά του και να κατακτά αυτός τη νίκη. Ο Rossi δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά κι έμεινε τέταρτος. Το ενδιαφέρον είχε στραφεί και στη μάχη για την πέμπτη θέση, με τον Crutchlow να πλησιάζει τον Bautista, ενώ πιο πίσω, ο Smith είχε κλειδώσει την έκτη, όντας αρκετά μπροστά από τον Dovizioso.

 

Εν τω μεταξύ ο Lorenzo έχανε σε ρυθμό, με τη Yamaha του να δυσκολεύεται στη ζέστη (κυρίως το μπροστινό ελαστικό) αλλά και ο Marquez δεν μπορούσε να ψαλιδίσει τη διαφορά του από τον Pedrosa, συμβιβαζόμενος με τη δεύτερη θέση και τους 20 βαθμούς. Dani ήταν καλύτερος σήμερα. Είχα μια φοβερή μάχη με τον Jorge, πολύ διασκεδαστική. Η 2η θέση είναι καλή, ειδικά αφού ήμουν μπροστά από τον Jorge", δήλωσε ο Marquez. Από την πλευρά του, ο μεγάλος νικητής τόνισε: "Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, δεν ήταν καθόλου εύκολος ο αγώνας. Ζεσταινόμουν πολύ, αλλά στο τέλος το διασκέδασα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στους οπαδούς μου, που με στήριξαν", δήλωσε, πανηγυρίζοντας μια νίκη που την έψαχνε από τον 3ο γύρο του Πρωταθλήματος στη Jerez!

 

Απογοητευμένος ο Lorenzo, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κερδίσει τις ταχύτατες Honda. "Προσπάθησα... είμαι όμως πιο αργός. Είναι πολύ δύσκολο να τους περάσεις, είναι πολύ πιο γρήγοροι από εμάς...". Ο Rossi πήρε την τέταρτη θέση εύκολα, με τον Bautista να εκμεταλλεύεται τη δύναμη της Honda του και να νικά στο τέλος τον Crutchlow, αφήνοντας τον Βρετανό στην έκτη θέση.

 

Στις επόμενες θέσεις, ο Smith έκανε καλό αγώνα και ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Dovizioso, ο οποίος είδε για μια ακόμη φορά τη Ducati του να υπολείπεται με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα εργοστάσια. Ο Aleix Espargaro ήταν - όπως θα περίμενε κανείς - η καλύτερη CRT, στην ένατη θέση μαλιστα, με τον Yonny Hernandez να κάνει καλό αγώνα και να τερματίζει στη δεκάδα.

 

Άτυχος ο Nicky Hayden είδε - εκνευρισμένος - τη Ducati του να βγάζει καπνούς και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια, με το δίδυμο της PBM να μην καταφέρνουν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα να τερματίσουν! Την ίδια μοίρα είχε και ο Andrea Iannone της Pramac Ducati.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα, αλλά και τη βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: "Ξεχωριστή νίκη!"

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: Ο Rabat τους 25 βαθμούς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα