• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Αξιόλογες βελτιώσεις
Ταχύτερος ο μικρός στο τεστ με την πρωτότυπη του 2014
Νέα 17/09/2013 - 12:09

Ο Marc Marquez πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, στο χτεσινό τεστ στη πίστα του Misano, οδηγώντας τη νέα πρωτότυπη της Honda για το 2014, με τη στάνταρ ECU από τη Magneti Marelli! Η νέα ηλεκτρονική είναι η μεγάλη διαφορά στο Πρωτάθλημα της νέας σεζόν, με τη σημείωση ότι ενώ οι ιδιωτικές ομάδες θα χρησιμοποιούν τόσο το hardware, όσο και το software της Magneti Marelli στις μοτοσυκλέτες τους, τα εργοστάσια θα μπορούν να κρατήσουν το δικό τους software! Ως αποτέλεσμα αυτού όμως, θα έχουν μείωση στο καύσιμο για τον αγώνα.

 

Τα μειονεκτήματα για τα εργοστάσια, αναλυτικά, είναι: τέσσερα λίτρα λιγότερο καύσιμο για τον αγώνα (ένα λιγότερο από φέτος) και πέντε αντί για δώδεκα μοτέρ ανά σεζόν, κάτι που βέβαια ισχύει και φέτος. Πάντως, αν δούμε το ρυθμό του Marquez τη Δευτέρα, τα εργοστάσια δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά από αυτές τις αλλαγές στους κανονισμούς.

 

Ο 20χρονος αναβάτης είχε μια μικρή πτώση στη 12η στροφή, ενώ δοκίμαζε μια νέα γεωμετρία στη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στον 70ο από τους 71 γύρους που έκανε. "Η μέρα πήγε καλά και δοκιμάσαμε πολλά με το set-up - κυρίως στη γεωμετρία - και πετύχαμε αξιόλογες βελτιώσεις", σχολίασε ο Marquez, ο χρόνος του οποίου ήταν στο 1:33.264, τρία δέκατα δηλαδή πάνω από το χρόνο-ρεκόρ που έκανε στις κατατακτήριες.

 

"Μαζέψαμε πολύτιμα δεδομένα κι έτσι το τεστ αυτό ήταν σημαντικό ενόψει των πέντε αγώνων που απομένουν για το τέλος. Οδηγήσαμε και τη νέα πρωτότυπη, πάνω στην οποία ήδη από την πρώτη στιγμή ένιωσα άνετος. Δουλέψαμε πολύ και το σημαντικό είναι ότι έχουμε μια καλή βάση", πρόσθεσε.

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Το βάρος στην τωρινή RC213V

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: είμαι μακρύς και βαρύς

Χορηγοί