• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προβληματίζονται στη Honda
Προβληματισμός επικρατεί στη Honda για την νέα μοτοσυκλέτα η οποία, όπως παραδέχονται και οι άνθρωποι της ομάδας, δεν είναι στο επίπεδο που περίμεναν.
Νέα 04/02/2008 - 00:00
Προβληματισμός επικρατεί στη Honda για την νέα μοτοσυκλέτα η οποία, όπως παραδέχονται και οι άνθρωποι της ομάδας, δεν είναι στο επίπεδο που περίμεναν.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του managing director του HRC, Kosuke Yasutake στο ιταλικό περιοδικό «Motosprint»: «Λύσαμε αρκετά από τα προβλήματα που είχε η πρώτη RC212V, σίγουρα όμως το επίπεδο της νέας μοτοσυκλέτας δεν είναι ικανοποιητικό».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στον κινητήρα, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα χρησιμοποιηθούν πνευματικές βαλβίδες ή συμβατικές. Ο Νicky Hayden συνεχίζει να δοκιμάζει και τους δυο V4 που υπάρχουν, τονίζει όμως πως αυτός με τις πνευματικές δεν είναι στο επίπεδο απόδοσης του άλλου, με τις συμβατικές.

«Στην πρώτη του έκδοση, ο νέος κινητήρας απέδιδε πολύ επιθετικά την ιπποδύναμή του. Μετά τις δοκιμές του Νοεμβρίου συγκεντρώσαμε τις πληροφορίες και τα στοιχεία που μας έδωσαν οι αναβάτες μας και τώρα ο κινητήρας έχει εξελιχθεί αρκετά. Όλη η μοτοσικλέτα έχει αλλάξει. Ίσως αυτός να μην φαίνεται εξωτερικά, αλλά οι αλλαγές που έχουν γίνει σε λεπτομέρειες την κάνουν πολύ διαφορετική», είπε o Yasutake .

Αναφερόμενος στα σχόλια των Hayden - Pedrosa, οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του νέου μοτέρ, ο Yasutake είπε: «Στην πραγματικότητα τα σχόλιά τους είναι πιο θετικά τώρα. Ακόμα και ο Pedrosa, που ήταν πάντα επικριτικός και σκεπτικός, άρχισε να είναι πιο θετικός. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα δεν έχουμε βρει ακόμα το σωστό set-up. Αυτός ο κινητήρας (με τις πνευματικές βαλβίδες) έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Έχει περισσότερη δύναμη και ανεβάζει περισσότερες στροφές. Η κατάσταση έχει ήδη βελτιωθεί μετά και τις δοκιμές που έγιναν στη Sepang».

Επόμενο άρθρο »

Sepang-1η μέρα: Ρεκόρ με το «καλημέρα» από Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

O Stoner και οι ...άλλοι

Χορηγοί