• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα σειρά Husaberg 2014
25 χρόνια πάθους για Enduro
Νέα Αγοράς 10/06/2013 - 18:24

Για το 2014, η Husaberg παρουσιάζει και τα 7 μοντέλα της γκάμας της – 2Τ & 4Τ – ανανεωμένα και ακόμα περισσότερο βελτιωμένα.

 

Σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης και διευρυμένης γκάμας του 2013 με απόλυτα νέα μοντέλα, η Husabergεστιάζει για το 2014 στην περαιτέρω βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς. Με λίγα λόγια, η ευελιξία και η οδηγική αίσθηση των νέων μοντέλων είναι ακόμα καλύτερη χωρίς να επηρεάζεται από το τερραίν.  Επιπλέον, η FE 250 είναι εξοπλισμένη με έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα αξεπέραστης ισχύος και απόδοσης.

 

Τα μοντέλα 2014 της Husaberg είναι το αποτέλεσμα 25 χρόνων αφοσίωσης στην καινοτομία και το πάθος για enduro και θα σηματοδοτήσουν πανηγυρικά την επιτυχία της, καθώς από το 2015, η προηγμένη τεχνολογία Husabergενώνεται με την πλούσια κληρονομιά του ονόματος Husqvarna.

 

Μία μοτοσυκλέτα για κάθε αναβάτη

Μετά από 25 χρόνια πρωτοποριακού σχεδιασμού και κατασκευής off-road μοτοσυκλετών, μία μεγάλη γκάμα 2-χρονων και 4-χρονων μοντέλων - από τη μικρότερη TE 125 έως τη μεγαλύτερη FE 501 - είναι σήμερα διαθέσιμη για κάθε ξεχωριστό αναβάτη. Και καθώς αποκλειστικός στόχος είναι το enduro, εκεί εστίασε το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης για την αναβάθμιση και περαιτέρω βελτίωση των επετειακών μοντέλων.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ 2014

 

Νέος 4-Τ κινητήρας 250cc

Για το 2014 η FE 250 παρουσιάζει πολλές αλλαγές, καθώς η μοτοσυκλέτα βάζει καινούργια στάνταρντς στην κατηγορία Enduro 1. Με έναν εντελώς νέο κινητήρα, προσφέρει αξιοσημείωτα μεγαλύτερη ροπή από τον προκάτοχό του, ενώ η  εντελώς νέα κυλινδροκεφαλή αυξάνει σημαντικά την ισχύ. Μικρότερο έμβολο, νέος στρόφαλος,  5% βαρύτερο βολάν, νέο κάρτερ, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα και προσθήκη του δοκιμασμένου συστήματος συμπλέκτη DDS, είναι τα χαρακτηριστικά που αποτελούν γροθιά στον ανταγωνισμό.

 

Νέα settings αναρτήσεων για όλα τα μοντέλα

Η βελτιωμένη πρόσφυση και η μεγαλύτερη άνεση του αναβάτη είναι από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της σειράς 2014. Όλα τα μοντέλα, τόσο τα 2-χρονα όσο και τα 4-χρονα έχουν καλύτερες ρυθμίσεις ανάρτησης, που εξασφαλίζουν βελτιωμένη πρόσφυση και άνεση στην οδήγηση. Οι βελτιώσεις στο αμορτισέρ PDS της WPδεν εξαντλούνται με τις αναβαθμισμένες ρυθμίσεις, αλλά συμπεριλαμβάνουν απλουστευμένη στεγανοποίηση και αλλαγές στην προφόρτιση. Τα settingsτης FE 250 είναι πλέον ίδια με αυτά της FE 350.

 

Αναβάθμιση του πιρουνιού Closed Cartridge 4Cs της WP

Το πρωτοποριακό πιρούνι 4Cs της WP έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές για το 2014, που προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή, καλύτερη απόδοση και εντυπωσιακά και σταθερά χαρακτηριστικά απόσβεσης, ενώ η εξαέρωση είναι πλέον ευκολότερη από ποτέ. Τα ελατήρια μπορούν να αλλαχθούν χωρίς τη χρήση ειδικών εργαλείων.

 

Βελτιωμένο πλαίσιο για τα 4-χρονα 250/350

Οι αλλαγές στο πλαίσιο των μοντέλων FE 250 και FE 350 είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση βάρους, ενώ ταυτόχρονα προσέφεραν βελτιώσεις και στο χειρισμό. Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις αναρτήσεις, τα μοντέλα 2014 διασφαλίζουν το απόλυτα βέλτιστο επίπεδο πρόσφυσης και χειρισμού. Το νέο πλαίσιο με λεπτότερους κάτω σωλήνες και καλύτερη στήριξη, επιτρέπει την μεγαλύτερη απορρόφηση των κραδασμών στα χτυπήματα του πίσω τροχού με αποτέλεσμα την καλύτερη στρεπτική ακαμψία.

 

Νέα γραφικά για τα 25 χρόνια Husaberg

Η 25η επέτειος γιορτάζεται με νέο δυναμικό στυλ, καθώς ολόκληρη η σειρά  διαθέτει νέα και μοναδικά κομψή εμφάνιση. Τα εντυπωσιακά γραφικά τονίζουν το λεπτό σκελετό όλων των μοτοσυκλετών, συμπληρώνουν τις αναβαθμίσεις και προσδίδουν μία καθαρή, σύγχρονη όψη.

 

Νέα τάπα βενζίνης

Η νέα τάπα βενζίνης ανοίγει με το ¼ της στροφής, επιτρέποντας ταχύτερο και ευκολότερο άνοιγμα και κλείσιμο.

 

Νέα κάτω τιμονόπλακα

Σχεδιασμένη εκ νέου για τα μοντέλα 2014, η κάτω τιμονόπλακα CNCπροσφέρει καλύτερη πληροφόρηση μεταξύ της εμπρός ανάρτησης και του οδηγού και μειώνει αισθητά τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην απόσβεση διασφαλίζοντας ομαλότερη λειτουργία του πιρουνιού.

 

 

 

 

Νέο Οδόμετρο

Νέο οδόμετρο σε συνεργασία με την TRAIL TECH, πιο εργονομικό, εύκολο στην ανάγνωση, με πολύ καλή οθόνη και πολλές λειτουργίες.

 

Νέα ηλεκτρονική για την FE 250

Με έμφαση στην εξοικονόμηση βάρους από τις πλεξούδες και την απλούστευση της καλωδίωσης η νέα ηλεκτρονική είναι πολύ βελτιωμένη, ενώ τα μοντέλα TE 250 και ΤΕ 300 2014 εξοπλίζονται με πιο ισχυρή μπαταρία.

 

Ολοκαίνουργιο σύστημα εξάτμισης για την 4-χρονη FE 250

Το 2014 η FE 250 διαθέτει καινούργιο σύστημα εξάτμισης με σιγαστήρα διπλών διάτρητων σωληνώσεων με χαμηλά επίπεδα θορύβου και εξαιρετική απόδοση του κινητήρα.

 

ΕΠΤΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

 

FE 250

Γρήγορη, ευέλικτη και ευκίνητη η νέα FE 250 μπορεί να είναι μικρή αλλά όχι ήμερη. Στο δεύτερο χρόνο ζωής της εξοπλίζεται με έναν απόλυτα νέο κινητήρα με ακόμα περισσότερη ισχύ. Αποτελεί το νέο όπλο όλων αυτών που αγωνίζονται στην κατηγορία Ε1.

·         Νέος κινητήρας με περισσότερη ροπή

·         Νέα κεφαλή με αυξημένη ταχύτητα ροής καυσίμου

·         Νέος χάρτης ψεκασμού με μεγαλύτερη ιπποδύναμη και ροπή

·         2.7mm μικρότερο έμβολο με μεγαλύτερη διαδρομή και μεγαλύτερες βαλβίδες εισαγωγής

·         Ελαφρύτερο πιστόνι με νέα επισκλήρυνση

·         5% βαρύτερο βολάν για καλύτερη πρόσφυση

  • Μεγαλύτερα ρουλεμάν στροφάλου για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των service

·         Ολοκαίνουργιο κάρτερ, ελαφρύτερο και ανθεκτικότερο

·         Νέο αντίβαρο στροφάλου

·         Σώμα ψεκασμού 42mm Keihin EMS με βελτιωμένη αίσθηση στο γκάζι

·         Νέο σύστημα εξάτμισης με σιγαστήρα διπλών διάτρητων σωληνώσεων, με χαμηλά επίπεδα θορύβου και εξαιρετική απόδοση του κινητήρα

·         Νέος συμπλέκτης DDS για μεγαλύτερη αντοχή και με ελαφρύτερα εξαρτήματα

·         Χωρίς υποδοχή μηχανισμού μανιβέλας

·         Σταθεροποιητής θερμοκρασίας (σένσορας) στο σώμα του ψεκασμού.

 

FE 350

Η ευκινησία και η αδιαπραγμάτευτη απόδοση enduro είναι η βασική αξία κάθε Husaberg. Στο μοντέλο FE 350, η ευκολία χειρισμού και η ασυμβίβαστη ισχύς του  κινητήρα με τους δύο εκκεντροφόρους DOHC συνδυάζονται άριστα και αντιμετωπίζουν κάθε είδους τερραίν σε πολυήμερους, απαιτητικούς αγώνες.

 

  • Μεγαλύτερα ρουλεμάν στροφάλου για μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των service

·         Κάρτερ χωρίς υποδοχή μηχανισμού μανιβέλας (μικρότερο βάρος)

·         Νέο σώμα ψεκασμού 42mm Keihin EMS – βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι

·         Δύο αντλίες λαδιού

·         Συμπλέκτης DDS – ασυναγώνιστη αξιοπιστία

 

FE 450 & FE 501

Η FE 450 ενσωματώνει τον υψηλής τεχνολογίας κινητήρα σε ένα πολύ ελαφρύ και εξαιρετικά ευέλικτο πλαίσιο. Η άγρια, αλλά χειραγωγίσιμη ισχύς σε όλο το φάσμα στροφών προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό δύναμης και ευκολίας χρήσης.

 

Η FE 501, που αν και αγαπήθηκε από πολλούς κατακτήθηκε μόνον από λίγους, φέρνει στους ώμους τη βαρειά κληρονομιά του ονόματος και ταυτόχρονα σηματοδοτεί αυτό που η Husabergαντιπροσωπεύει: την απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση χωρίς συμβιβασμούς. Η στιβαρή δύναμη σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος και την ευκινησία γίνεται διασκέδαση, αλλά και ατού στα χέρια του αγωνιζόμενου της κατηγορίας Ε3.

 

·         Κινητήρας SOHC, ελαφρύτερος κατά 10%

·         Βελτιωμένη φλάντζα κεφαλής – αυξημένη αντοχή

·         Πιο ενισχυμένος αυτόματος αποσυμπιεστής

·         Νέα μπιέλα εξαιρετικής αντοχής και ελαφριά

·         Νέα ρουλεμάν στροφάλου μεγαλύτερα (μεγαλύτερα διαστήματα μεταξύ των service)

·         Νέα ελατήρια πιστονιού

·         Συμπλέκτης DDS – ασυναγώνιστη αξιοπιστία

·         Νέο σώμα ψεκασμού 42mm Keihin EMS – βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι

 

TE 125

Η TE 125 είναι το μικρό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της σειράς Husabergenduro. Εξοπλισμένη με εξαρτήματα άριστης ποιότητας, είναι η τέλεια επιλογή για όλους τους οδηγούς αγώνων που θέλουν την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης στην κατηγορία Ε1. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την TE 125, όσον αφορά την αγωνιστική απόδοση.

 

·         Νέες βαλβίδες (Reed) της Boysenμε πολύ υψηλή απόδοση

·         Νέο έμβολο – αυξημένη αντοχή

·         Νέο Jettingστο καρμπυρατέρ για καλύτερη απόκριση στο γκάζι

 

TE 250

Η TE 250 είναι κλασσική αξία στην κατηγορία του πιο σκληρού ανταγωνισμού, την

 

 

 

 

E2. Μία ελαφριά και ισχυρή εναλλακτική πρόταση στην FE 450, που προσφέρει όλα όσα περιμένει κανείς από μία μεσαίου μεγέθους 2-χρονη μοτοσυκλέτα και ακόμα περισσότερα.

 

Με έντονη απόδοση και σπορ επιδόσεις, η μοτοσυκλέτα αυτή ανταπεξέρχεται και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Με κιβώτιο 6 ταχυτήτων και ηλεκτρική μίζα απλά δεν υπάρχει πρόκληση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

 

·         Νέα κυλινδροκεφαλή – βελτιωμένος θάλαμος καύσης

·         Νέες βαλβίδες (Reed) της Βoyesen με πολύ υψηλή απόδοση

·         Καινούργια χαρτογράφηση για ακόμη καλύτερη απόδοση του κινητήρα

·         Συμπλέκτης DDS – ασυναγώνιση αξιοπιστία

·         Νέο Jettingστο καρμπυρατέρ για καλύτερη απόκριση στο γκάζι

·         Πιο ισχυρή μπαταρία

·         Βελτιωμένα settings πίσω ανάρτησης

 

TE 300

Η TE 300 είναι πραγματικά η μοτοσυκλέτα που “πάει παντού και κάνει τα πάντα” - απόλυτα Extreme για εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Η ήπια ισχύς της υπερέχει στη σχέση δύναμης/βάρους. Στα χέρια του Graham Jarvis κάνει θάυματα, αλλά στα χέρια του αναβάτη του Σαββατοκύριακου είναι ένα ικανό και αξιόπιστο εργαλείο για ευχάριστη και εύκολη οδήγηση.

 

·         Νέα κυλινδροκεφαλή – βελτιωμένος θάλαμος καύσης

·         Νέες βαλβίδες (Reed) της Βoyesen με πολύ υψηλή απόδοση

·         Καινούργια χαρτογράφηση για ακόμη καλύτερη απόδοση του κινητήρα

·         Συμπλέκτης DDS – ασυναγώνιση αξιοπιστία

·         Νέο Jettingστο καρμπυρατέρ για καλύτερη απόκριση στο γκάζι

·         Πιο ισχυρή μπαταρία

·         Βελτιωμένα settings πίσω ανάρτησης

 

Επόμενο άρθρο »

SYM GTS300i

« Προηγούμενο άρθρο

MOTO GUZZI CALIFORNIA CUSTOM

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα