• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Η συνέντευξη Τύπου
Ο πέμπτος γύρος του Πρωταθλήματος ξεκινά!
Νέα 30/05/2013 - 21:50

Όλα τα βλέμματα ήταν στον φορμαρισμένο Dani Pedrosa, με τον Ισπανό της Honda να παίρνει πρώτος τον λόγο στην συνέντευξη Τύπου στην ιταλική πίστα του Mugello. "Οι τελευταίοι αγώνες πήγαν πολύ καλά για εμάς και το Mugello είναι μια πίστα που μου αρέσει πολύ. Ελπίζω η μοτοσυκλέτα μας να δουλέψει καλά και θέλω να έχω ένα καλό Σ/Κ". Ο καιρός πιθανότατα θα είναι βροχερός στην Ιταλία, κάτι που όμως δεν φαίνεται να ανησυχεί τον νικητή του βροχερού Le Mans: "Τα τελευταία χρόνια έχω βελτιώσει την οδήγησή μου στο βρεγμένο, έχω καλύτερη αίσθηση και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί!"

 

Ο Lorenzo από την πλευρά του, θέλει να κάνει μια εμφάνιση στην Ιταλία, με την οποία θα ξεχαστεί η παρουσία του στο Le Mans. "¨Ήταν μεγάλη απογοήτευση το Le Mans. Αλλά αυτά συμβαίνουν στους αγώνες και είχε καιρό να συμβεί σ' εμάς. Πρέπει να το αποδεχτούμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Δεν περιμέναμε να κάνουμε το ξεκίνημα που κάναμε στο Κατάρ, αλλά και δεν περιμέναμε το αποτέλεσμα στο Le Mans. Είμαι όμως αισιόδοξος κι ανυπομονώ να αγωνιστώ εδώ!" Μιλώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν στην 7η θέση στην Γαλλία, επανέλαβε την κακή του αίσθηση από το πίσω ελαστικό, καταλήγοντας: "Το ελαστικό μας έδινε διαφορετική αίσθηση, αλλά οι "επιστημονικοί" λόγοι είναι δύσκολο να εξηγηθούν".

 

Ένα από τα αουτσάιντερ για μια θέση στο βάθρο, είναι ο Cal Crutchlow, με δυνατή παρουσία στο φετινό Πρωτάθλημα, όπου η χειρότερη θέση που έχει πάρει είναι η 5η! "Είμαι ικανοποιημένος με τους μηχανικούς μου και μ' εμένα διότι κάναμε καλή δουλειά στο Le Mans. Όλα δείχνουν ότι θα βρέχει εδώ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε γρήγοροι". Στη συνέχεια μίλησε για το μικρό κάταγμα που τον ταλαιπώρησε και στην Γαλλία, δηλώνοντας ότι δεν τον πονά παρά μόνο όταν το πιέζει ή τρέχει, ενώ αστειεύτηκε ότι ο σκύλος του Poncharal επίσπευσε την διαδικασία ανάρρωσης, πηδώντας πάνω στο πόδι του!

 

Για τον Valentino Rossi πρόκειται αναμφίβολα για έναν αγώνα που τον περίμενε αρκετό καιρό, καθώς θέλει να ανταποδώσει την αγάπη και την στήριξη του κόσμου του, μ' ένα καλό αποτέλεσμα πάνω στην Μ1 του. "Ο πρώτος αγώνας στο Κατάρ ήταν καλός, αλλά από τότε δυσκολευόμαστε αρκετά. Περιμέναμε να ήμασταν καλύτεροι. Αυτό το Σ/Κ είναι ξεχωριστό... οι φίλαθλοι, η πίστα! Το κίνητρό μου να τερματίσω μπροστά είναι μεγάλο. Πρέπει όμως να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιώσουμε την ταχύτητά μου και τη δυναμική μου. Πλέον στο MotoGP πρέπει να δώσεις το 100% σε όλες τις διαδικασίες και περισσότερο από το 100% στον αγώνα". Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες είναι πλέον σε διαφορετικό επίπεδο, αποκρίθηκε: "Δεν θέλω να πω και δεν είναι η θέση μου να πω για το αν αυτοί είναι σε άλλο επίπεδο. Είναι σίγουρα ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο! Ο τρόπος οδήγησης της μοτοσυκλέτας έχει αλλάξει αρκετά και πλέον χρειάζεται να κάνεις διαφορετικά πράγματα...", για να προσθέσει κάπως πικρόχολα: "... που είναι δύσκολο για έναν "ηλικιωμένο οδηγό" σαν κι εμένα".

 

Ο rookie στη μεγάλη κατηγορία, Andrea Iannone, διανύει μια αρκετά δύσκολη σεζόν μέχρι στιγμής, με τον Ιταλό να προσπαθεί να μάθει την Desmodici αλλά και να υποφέρει από αρκετούς τραυματισμούς. "Οι πρώτοι τέσσερεις αγώνες ήταν δύσκολοι για εμένα, πρώτα με το πρόβλημα στο χέρι και μετά στο γόνατο", δήλωσε. "Ευτυχώς ο Dr. Costa με έχει βοηθήσει πολύ. Το MotoGP είναι πολύ διαφορετικό, εξαιτίας της μεγαλύτερης ιπποδύναμης, αλλά και τα φρένα είναι διαφορετικά. Στην αρχή ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά τώρα μαθαίνω πιο εύκολα".

 

Παρών στην συνέντευξη ήταν και ο Gobmeier, ο άνθρωπος που ευελπιστούν στην Ducati ότι θα αλλάξει τις τύχες του ιταλικού εργοστασίου. "Είμαι βέβαιος ότι έχουμε βελτιωθεί", ξεκίνησε να λέει. "Πάντα υπάρχει πίεση στον εντός έδρας αγώνα, αλλά από την άλλη υπάρχει και το κίνητρο, το κίνητρο να διακριθείς εδώ. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι έχουμε δύσκολη δουλειά και πρέπει να προλάβουμε. Οι υπόλοιπες ομάδες σημειώνουν κι αυτές πρόοδο. Είμαστε ικανοποιημένοι και προχωράμε βήμα-βήμα αλλά δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τίποτα, πλην του ότι δίνουμε το 100%". Τέλος, διέψευσε τις όποιες φήμες για το ότι θα δοκιμαστεί κάποια άλλη μοτοσυκλέτα στο τεστ της Δευτέρας, μετά το GP της Καταλονίας. "Όχι, δεν γνωρίζω από που προήλθαν αυτές οι φήμες. Στην πειραματική μοτοσυκλέτα αλλάζουμε κάποια πράγματα για να τα δοκιμάσουμε και μετά περιμένουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι για το ότι υπάρχει πρόοδος, ώστε να τα φέρουμε στους αγώνες".

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello: Οι αριθμοί!

« Προηγούμενο άρθρο

Dakar 2014: Η παρουσίαση του HRC

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA