• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Burgess μιλάει για τη νέα M1
Ο κορυφαίος ...μάστορας των τελευταίων 30 χρόνων, ο Jeremy Burgess, μίλησε λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος για τις αλλαγές που έκανε η Yamaha στην M1...
Νέα 10/04/2009 - 18:44
Ο κορυφαίος ...μάστορας των τελευταίων 30 χρόνων, ο Jeremy Burgess, μίλησε λίγο πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος για τις αλλαγές που έκανε η Yamaha στην M1.

Εκ πρώτης όψεως οι διαφορές σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που βοήθησε τον Valentino Rossi να στεφθεί για όγδοη φορά στην καριέρα του -έκτη στη μεγάλη κατηγορία- Παγκόσμιος Πρωταθλητής, δεν είναι ορατές, ωστόσο είναι αρκετές και σημαντικές.

Η YZR-M1 του 2009 έχει μικρότερο μεταξόνιο σε σχέση με αυτήν του 2008 με στόχο τη βελτίωση του κρατήματος του πίσω τροχού, ενώ αλλαγές έχουν γίνει τόσο στον τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα, όσο και στα ηλεκτρονικά με στόχο την βελτίωση της επιτάχυνσης στην έξοδο των στροφών.

«H περσινή μοτοσικλέτα ήταν καλή και μας βοήθησε να στεφθούμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Φέτος προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσουμε το πακέτο μας. Εξωτερικά δεν είναι ορατές, αλλά σίγουρα έχουν γίνει πολλές. Υπήρχαν κάποιοι τομείς όπου οι αντίπαλοί μας είχαν το πλεονέκτημα. Πιθανότατα και αυτοί το ίδιο έκαναν φέτος. Όλοι προσπάθησαν να βελτιωθούν σε τομείς που πιστεύουν ότι υστερούσαν. Σίγουρα στις εξόδους των αργών στροφών δείχναμε ότι ήμασταν πίσω σε σχέση με τη Ducati. Μπορούσε εύκολα να το διαπιστώσει κανείς στην τελευταία στροφή της Laguna Seca αν και καταφέραμε να νικήσουμε τον αγώνα. Δε σημαίνει ότι επειδή νικήσαμε το πρόβλημα λύθηκε. Φαινόταν ξεκάθαρα πως η Ducati στις χαμηλές σχέσεις ήταν εκρηκτική. Έχουμε ένα πολύ καλό πακέτο από άποψη χειρισμού και πολύ καλούς οδηγούς. Έτσι το μόνο που κάναμε ήταν να βελτιώσουμε την ήδη καλή μοτοσικλέτα που διαθέταμε», είπε ο 56χρονος Αυστραλός αρχιμηχανικός του Valentino Rossi, που στην πολυετή θητεία του στα GP έχει κατακτήσει 12 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Την ιστορία του -όσο κι αν δείχνει περίεργο- αυτοδίδακτου Burgess, μπορείτε να τη διαβάσετε σε σχετικό αφιέρωμα που υπάρχει στο νέο τεύχος του motoGP World το οποίο κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΣΤΟΛΗ QATAR: Λάβετε θέσεις!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Petronas νέος χορηγός της Fiat Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA