• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP, Jerez: Οι αριθμοί
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 3ο γύρο της σεζόν
Νέα 02/05/2013 - 14:38

Εν συνεχεία των στατιστικών στοιχείων-ρεκόρ του εκπληκτικού rookie του HRC, Marc Marquez, ήρθε η ώρα να παραθέσουμε μερικά γενικότερα στατιστικά, λίγες ώρες πριν την έναρξη του τρίτου γύρου της φετινής χρονιάς, στην πίστα της Ανδαλουσίας.

 

45- Το Μ. Σάββατο, στην Jerez, θα έχουν περάσει ακριβώς 45 χρόνια από τη νίκη του Salvador Canellas στα 125cc, στην Βαρκελώνη. Το 1968 πέτυχε την πρώτη νίκη Ισπανού αναβάτη και την πρώτη νίκη ισπανικής εταιρείας (Bultaco).

 

26 - O Jorge Lorenzo θα γιορτάσει τα 26α του γενέθλια την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών στην πίστα της Jerez.

 

16 - Ο Livio Loi θα κάνει το ντεμπούτο του στο Grand Prix της Jerez, μιας και το Σάββατο 27 Απριλίου έκλεισε τα 16 χρόνια του.

 

11 - Την Κυριακή του Πάσχα, θα έχουν περάσει ακριβώς 11 χρόνια από τότε που ο Jorge Lorenzo έκανε το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα, μια ημέρα αφότου γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του. Τότε, δεν του είχε επιτραπεί να πάρει μέρος την πρώτη ημέρα, μιας και δεν είχε φτάσει το προβλεπόμενο - τότε- όριο ηλικίας (15 ετών).

 

8 - Οκτώ από τους εννιά αναβάτες που ανέβηκαν στα βάθρα και των τριών κατηγοριών Πρωταθλήματος στο Τέξας, ήταν Ισπανοί. Είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία έχει τόσους αναβάτες της στα βάθρα! Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, ήταν το 2000 στην Suzuka, όταν στα τρία βάθρα όλων των κατηγοριών βρέθηκαν οκτώ ντόπιοι οδηγοί.

 

3 - Κάθε νικητής του προηγούμενου γύρου, αναδείχθηκε για πρώτη φορά νικητής στην κατηγορία που αγωνιζόταν! Την τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν το 1982 στην Σουηδία, όταν οι τότε νικητές ήταν: Ivan Palazzese (125cc), Roland Freymond (250cc) και Takazumi Katayama (500cc).

 

3 - Στο Austin και οι τρεις αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας, ήταν Ισπανοί. Πρόκειται για τη μόλις δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στα 65 χρόνια του θεσμού! Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν πέρυσι στο GP της Ιαπωνίας, όταν στο βάθρο βρέθηκαν οι Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo και Alvaro Bautista.

 

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Η συνέντευξη Τύπου

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Τι περιμένουμε στην Jerez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα