• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austin ημέρα 1η
Δυνατές οι Honda, πρώτος ο Marquez!
Νέα 13/03/2013 - 11:26

Ο Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Marc Marquez και Stefan Bradl πήραν μια πρώτη γεύση από την πίστα του Τέξας, ολοκληρώνοντας χτες την πρώτη ημέρα δοκιμών στο Austin, όπου και θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας της φετινής σεζόν.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη ημέρα των δοκιμών πέρασε με τους αναβάτες κυρίως να μαθαίνουν τη δύσκολη πίστα, προσαρμοζόμενοι παράλληλα στις καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν καλούς χρόνους. Εντυπωσιακός πάντως ήταν ο νεαρός οδηγός του HRC, Marc Marquez, ο οποίος ήταν μπροστά στους χρόνους σχεδόν σε όλο το διάστημα της ημέρας! Για μια ώρα μόνο, ο ομόσταυλός του Dani Pedrosa, κατάφερε να πάρει την πρωτιά, ωστόσο αμέσως ο Marquez πήρε και πάλι κεφάλι, ολοκληρώνοντας στην 1η θέση με χρόνο 2.04.619!

 

Ο Pedrosa αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, δείχνοντας ότι οι Honda έχουν το προβάδισμα στη συγκεκριμένη πίστα, με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου από τον ομόσταυλό του. Άλλη μια Honda, αυτή του Stefan Bradl ήταν σχεδόν όλο το απόγευμα μπροστά από τις εργοστασιακές Yamaha, μέχρις ότου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής “γράψει” 2.05.291 και περάσει τρίτος, αφήνοντας το δορυφορικό αναβάτη της Honda στην 4η θέση. Τέλος, ο Valentino Rossi παρά το ότι έκανε τους περισσότερους γύρους χτες, 68 στο σύνολο, ολοκλήρωσε στην 5η θέση, με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον ομόσταυλό του και σχεδόν 1,9δ πίσω από τον εκπληκτικό Marquez. Ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής δεν κατάφερε να βρει το κατάλληλο για την πίστα set-up, ενώ φάνηκε να αντιμετωπίζει και προβλήματα με το μπροστινό μέρος (σούζα).

 

Να σημειώσουμε ότι οι αναβάτες έμειναν εντυπωσιασμένοι με την πίστα και τις εγκαταστάσεις, αν και ορισμένοι (Pedrosa) τη θεώρησαν πιο κατάλληλη για αγώνες αυτοκινήτων παρά για GP.

 

Αναλυτικά οι χρόνοι:

1. Marc Márquez – Repsol Honda Team – 55 γύροι – 2’04.619

2. Dani Pedrosa – Repsol Honda Team – 59 γύροι – 2’05.047

3. Jorge Lorenzo – Yamaha Factory Racing – 54 γύροι – 2’05.291

4. Stefan Bradl – LCR Honda MotoGP – 50 γύροι – 2’06.053

5. Valentino Rossi – Yamaha Factory Racing – 68 γύροι – 2’06.507

6. Blake Young – Attack Performance – 27 γύροι – 2’15.102 - (CRT class)

7. Michael Barnes – GPTech – Δεν καταχωρήθηκε χρόνος – (CRT class)

 

Επόμενο άρθρο »

Θετική η πρώτη εντύπωση του Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Όμορφη και ολοκληρωμένη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα