• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμος για το Τέξας ο Pedrosa
Θα δοκιμάσουμε πολλά με το set-up, το κιβώτιο και τα ελαστικά!
Νέα 11/03/2013 - 12:57

Ο Dani Pedrosa – στην 8η χρονιά του πλέον στο MotoGP – βρίσκεται ήδη στο Τέξας, όπου μαζί με λίγους ακόμα αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια πρώτη γεύση της νέας πίστας στο Austin. Την τελευταία φορά που το MotoGP επισκέφτηκε μια καινούργια πίστα, ήταν το 2010 όταν τόσο το Silverstone, όσο και η Aragon προστέθηκαν στο ημερολόγιο αγώνων.

 

«Το Austin θα είναι πολύ απαιτητικό από την πρώτη ημέρα», δήλωσε ο Pedrosa. «Θα έχουμε πολλά να δοκιμάσουμε με το στήσιμο, το κιβώτιο, αλλά και τα ελαστικά. Άλλωστε οι αναβάτες θα πρέπει να προσαρμοστούμε και σε μια εντελώς νέα πίστα». Το τεστ θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα, από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη. Πέρα από τα έξτρα 3 κιλά φέτος και το γεγονός ότι οι διαθέσιμοι κινητήρες από έξι έγιναν πέντε, οι τεχνικοί κανονισμοί για τη δεύτερη χρονιά των 1000cc δεν έχουν μεγάλες αλλαγές. Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη τη δύναμη της Honda στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ο Dani δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην RC213V. «Τα βασικά της μοτοσυκλέτας είναι αρκετά καλά. Από το πρώτο τεστ της Sepang, είχαμε να δοκιμάσουμε κάποια δευτερεύοντα εξαρτήματα, όπως την ανάρτηση της Ohlins, κάποια πράγματα με τη χαρτογράφηση και την κατανομή βάρους. Τίποτα όμως σχετικό με νέο κινητήρα ή πλαίσιο. Έτσι, η μοτοσυκλέτα είναι σχεδόν η ίδια».

 

Τέλος, ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνεις περισσότερα για τη μοτοσυκλέτα. Πως θα αντιδράσει όταν αλλάξεις ένα ελατήριο ή κάτι άλλο! Επίσης είναι σημαντικό να οδηγείς και να αισθάνεσαι τι κάνει η μοτοσυκλέτα με φθαρμένα ελαστικά, για παράδειγμα. Στο πρώτο τεστ της Sepang κάναμε αρκετές αλλαγές, αλλά στο δεύτερο περιοριστήκαμε σε λίγες».

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Petrucci στους δρόμους της Ρώμης!

« Προηγούμενο άρθρο

Το Τέξας υποδέχεται Yamaha-Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα