• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Νέα πίστα στο παιχνίδι
Η νέα πίστα Sochi θέλει να φιλοξενήσει αγώνες MotoGP
Νέα 02/01/2013 - 17:08

Την ώρα που τα Superbikes έχουν κάνει ήδη το ντεμπούτο τους στη Μόσχα, ενώ τη φετινή σεζόν θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση και στην πίστα Buddh, στην Ινδία, το MotoGP συνεχίζει να μένει καθηλωμένο στους πολλούς Ευρωπαϊκούς αγώνες – χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το άνοιγμα σε νέες αγορές – την ώρα μάλιστα που πολλές χώρες δείχνουν ενδιαφέρον και θέλουν να διοργανώσουν GP.

 

Η τελευταία πίστα που δείχνει αυτή τη διάθεση, είναι η Sochi, που κατασκευάζεται στη Μαύρη Θάλασσα από το διάσημο σχεδιαστή Hermann Tilke. Να σημειώσουμε μάλιστα, ότι η εν λόγω πίστα θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα F1 της Ρωσίας – το 2014 – ενώ παράλληλα θα φιλοξενήσει και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν την ίδια χρονιά.

 

Η πίστα Sochi – η οποία σημειωτέον χρηματοδοτείται από τη Ρώσικη κυβέρνηση – θα είναι σε θέση, με μερικές τροποποιήσεις, να φιλοξενήσει και αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών, αφού σύμφωνα με τον CEO, Alexander Bogdanov, μπορεί εύκολα να πάρει το οκ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIM). «Η μήκους 5.854 μ. πίστα, θα είναι από τις μεγαλύτερες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1», σχολίασε ο Ρώσος Πρόεδρος και συνέχισε: «Παράλληλα θα φιλοξενηθούν και άλλοι αγώνες, όπως FIA GT World Series, FIA WEC WTCC, Formula 3 και αγώνες του Πρωταθλήματος Ρωσίας. Εργαζόμαστε και προς την κατεύθυνση να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών υψηλού επιπέδου, όπως είναι το MotoGP, τα SBK και άλλοι».

 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πίστα θα πληροί τις προδιαγραφές της Formula 1 και ίσως αυτές του MotoGP», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Tilke. Να σημειώσουμε ότι από το Δεκέμβριο, η περιοχή γύρω από την πίστα έχει πληγεί από τρεις σεισμούς, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις στις υποδομές.

 

Επόμενο άρθρο »

Κατά Oxley Ανάλυση

« Προηγούμενο άρθρο

LCR Honda Comedy Book

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα