• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Zeelenberg: Ο Rossi σέβεται τον Lorenzo
Η κατάσταση στο γκαράζ θα είναι διαφορετική φέτος
Νέα 02/01/2013 - 12:45

Η νέα χρονιά έχει και επισήμως ξεκινήσει πλέον, ωστόσο στο γκαράζ της Yamaha ξανασμίγει ένα παλιό δίδυμο! Όπως είναι ήδη γνωστό, στο γκαράζ του Γιαπωνέζου κατασκευαστή θα δούμε και πάλι τους Valentino Rossi και Jorge Lorenzo. Οι δυο τους ήταν ομόσταυλοι από το 2008 ως το 2010, κερδίζοντας τρεις Τίτλους στη πορεία (δυο ο Vale και έναν ο Lorenzo) δημιουργώντας όμως και μια έντονη αντιπαλότητα.

 

Σχολιάζοντας την κατάσταση ο Wilco Zeelenberg, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε: «Έχουμε μια τελείως διαφορετική μοτοσυκλέτα, σε σχέση με το 2010 και θεωρώ ότι και στο γκαράζ η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική. Στον Valentino δεν άρεσε που ο Jorge ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι και οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του, ωστόσο τώρα ο Jorge έχει κερδίσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τη Yamaha και πιστεύω ότι ο Valentino τον σέβεται γι’ αυτό».

 

«Ο Rossi δυσκολεύτηκε τα περασμένα δυο χρόνια και τώρα θέλει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα», πρόσθεσε ο Zeelenberg, τονίζοντας: «Γνωρίζει βέβαια ότι τόσο ο Jorge, όσο και ο Dani είναι πολύ δυνατοί. Θεωρώ ότι θα παλεύουν συνεχώς για μια θέση στο βάθρο, αλλά το μεγαλύτερο ερωτηματικό για όλους – συμπεριλαμβανομένου και του Rossi – είναι για ποια θέση θα παλεύουν! Ο Vale μεγαλώνει, αν και στα 34 του δεν είναι τόσο μεγάλος, και συνειδητοποιεί ότι οι Jorge και Dani είναι πολύ ενστικτώδεις οδηγοί, ενώ ο ίδιος δεν είναι τόσο πια. Πρέπει να ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει με τη μοτοσυκλέτα του και αν καταφέρει να βελτιώσει την αίσθησή του και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, θα είναι ικανός για νίκες. Ωστόσο δυσκολεύεται όταν δεν έχει την αίσθηση για να είναι γρήγορος όπως οι άλλοι. Αυτό είναι κάτι που είχα παρατηρήσει και το 2010. Δεν θα είναι εύκολη η σεζόν, διότι συνεχώς θα παλεύει ο ένας με τον άλλο, όμως κάτι τέτοιο το έχουμε ήδη δει με τον Casey και τον Dani στη Honda. Αυτά όμως έχουν οι αγώνες!».

 

Κλείνοντας, άφησε να εννοηθεί ότι ο Vale δεν θα έχει διόλου εύκολο έργο τη νέα σεζόν… «Θεωρώ ότι ο Jorge βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και το ερώτημα είναι για πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί εκεί. Ο Valentino μας έχει αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό για αρκετά χρόνια. Δεν πίστευα ότι ο Jorge θα μπορούσε να βελτιωθεί τόσο πολύ σε σχέση με το 2010, αλλά φέτος έχει συγκεντρώσει κάπου 50 βαθμούς περισσότερους! Είναι δυνατότερος τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Έχει βελτιωθεί στην εκκίνηση και στην σταθερότητα των αποτελεσμάτων του. Πάλεψε απέναντι στους Stoner και Pedrosa, ωστόσο φέτος τα ελαστικά θα είναι διαφορετικά και ως εκ τούτου, θα ξεκινήσουμε από το μηδέν!».

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Το προσωρινό grid του 2013

« Προηγούμενο άρθρο

Oxley: Κάνοντας την Κότα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα