• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Norton CS1 500
H γηραιότερη μοτοσυκλέτα αγώνων της Αγγλίας!
Νέα 30/12/2012 - 16:23

Στην αξιοζήλευτη ηλικία των 84 ετών, η Norton CS1 – όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες – είναι η γηραιότερη μοτοσυκλέτα που συμμετέχει σε αγώνες στην Αγγλία! Αυτό το “διαμάντι” πέρα από το σχετικό ρεκόρ που έχει, μπορεί παράλληλα να υπερηφανεύεται και για τις πάνω από 400 νίκες που έχει σημειώσει σε κλασικούς αγώνες, χάρη στην υποστήριξη από τη Davida, εταιρεία κατασκευής κρανών.

 

Η ιστορική CS1 500 σχεδιάστηκε από τον Walter Moore και βγήκε στην παραγωγή από τη Norton από το 1927 ως το 1929. Το συγκεκριμένο μοντέλο – ιδιοκτησίας του Ian Bain – κατασκευάστηκε το 1928 και αρχικά αγοράστηκε το 1957 από τον πατέρα του Ian, Geoff, o οποίος το βρήκε παρατημένο σε μια μάντρα κοντά στο Liverpool. Μάλιστα, μετά την αγορά, ο Geoff χρειάστηκε να το σπρώξει για 24 χιλιόμετρα μέχρι το σπίτι του! Δεδομένων, όμως, των τόσων χαρούμενων στιγμών που η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα προσέφερε στην οικογένειά του, σίγουρα άξιζε o κόπος!

 

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε το γεγονός ότι μια τέτοιας ηλικίας μοτοσυκλέτα, απαιτεί συνεχή συντήρηση, με τον Ian να διαθέτει τον απαιτούμενο χρόνο και χρήμα γι’ αυτή τη δουλειά. Τέλος να σημειώσουμε ότι το καρμπυρατέρ είναι κατασκευασμένο στο χέρι από τον ίδιο τον Ian!

 

Επόμενο άρθρο »

Oxley: Κάνοντας την Κότα!

« Προηγούμενο άρθρο

Preview: Rally Dakar 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα