• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Yamaha δεν πιστεύει στον Rossi
Η μεταγραφή του είναι προϊόν μάρκετινγκ!
Νέα 18/12/2012 - 17:40

Ο Valentino Rossi σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως για την επιστροφή του στην Yamaha, σε μια θέση που διεκδικούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή οι Ben Spies, Andrea Dovizioso και Cal Crutchlow. Στις εκτιμήσεις του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής εταιρίας δεν βοήθησαν καθόλου τα δυο καταστροφικά χρόνια του Rossi με την Ducati. 

Ο Masao Furusawa αποκάλυψε πολλά σε μια μικρή συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό περιοδικό Motosprint. Ο πρώην επικεφαλής του Αγωνιστικού και του τμήματος παραγωγής της Yamaha, είπε ότι το Αγωνιστικό Τμήμα δεν ήταν πολύ πρόθυμο να συναινέσει στην επιστροφή και ότι το marketing και το PR (οι δημόσιες σχέσεις) πίεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση. Θεωρούν βέβαια ότι παρά τα δύο αυτά χρόνια ο Rossi παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής και ότι η επιστροφή αυτή μπορεί να φέρει μεγάλη δημοσιότητα και κατ' επέκταση χορηγούς.

 

“Με δεδομένες τις αμφιβολίες του αγωνιστικού τμήματος, το marketing και η επικοινωνία της Yamaha έγιναν οι μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιστροφή του Valentino”, είπε ο Furusawa.

Ο Ιάπωνας αρχιμηχανικός που συνταξιοδοτήθηκε στο τέλος του 2010, είπε επίσης ότι αν η Yamaha ή ο Valentino θελήσουν κάποια στιγμή μέσα στην αγωνιστική περίοδο την βοήθειά του, θα είναι διαθέσιμος και ότι πιστεύει ότι ο Rossi θα είναι ανταγωνιστικός πάνω στην M1.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Ιταλός σούπερσταρ θα πρέπει να δώσει μάχη για να πείσει και το αγωνιστικό τμήμα ότι αξίζει αυτή τη θέση και ότι δεν του δόθηκε μόνο για την καλή εικόνα που βγάζει προς τα έξω.

Άλλη μια μάχη που πρέπει να κερδίσει ο “γιατρός”, που από το Mugello του 2010, όταν έσπασε το πόδι του και μετά, συνεχώς δίνει σπουδαίες μάχες...

 

Επόμενο άρθρο »

Burgess: Ανάσα ζωής η Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

AJO και KTM επίσημα μαζί το 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA