• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βαλένθια, η συνέντευξη Τύπου
Τι δήλωσαν οι αστέρες του MotoGP
Νέα 08/11/2012 - 21:21

Ο αναβάτης της εργοστασιακής Yamaha, Jorge Lorenzo, ο οποίος στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Αυστραλία, δήλωσε ευχαριστημένος που απέβαλε την πίεση και αυτό που σκέφτεται τώρα, είναι η νίκη στην πατρίδα του: «Οι ώμοι μου είναι πιο ελαφριοί μετά τη νίκη στο Πρωτάθλημα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα με λιγότερη πίεση. Θέλω να παλέψω για τη νίκη, αλλά θα υπάρχουν και άλλοι διεκδικητές. Ο Casey, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, σίγουρα θα θέλει να την τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ο Dani θα θέλει να επανορθώσει για το συμβάν στο Phillip Island… χωρίς τα σαμαράκι η πίστα είναι καλύτερη, νιώθεις πιο άνετα και έχει πιο πολύ πλάκα».

 

Η τελευταία φορά που θα πάρει θέση σε γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα MotoGP, θα είναι αυτή την Κυριακή στην πίστα της Βαλένθια, για τον Casey Stoner. Ο Αυστραλός έχει πάρει την απόφασή του εδώ και πολύ καιρό και σήμερα το απόγευμα δεν έδειξε να έχει αλλάξει γνώμη: «Υπάρχουν ως ένα βαθμό ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά όπως έχω πει στο παρελθόν, δεν είναι κάτι που αποφάσισα πριν ένα μήνα… Δεν νιώθω και πολλά τώρα, ξέρω τι σημαίνει η απόφασή μου κι έτσι θα αντιμετωπίσω αυτόν τον αγώνα όπως και τους υπόλοιπους… Βέβαια, το συναίσθημα πριν αυτόν τον αγώνα είναι λίγο διαφορετικό, δεν παλεύουμε για το Πρωτάθλημα και δεν σκέφτομαι για την επόμενη σεζόν, έτσι τα συναισθήματα που έχω είναι διαφορετικά από τα αντίστοιχα των περασμένων χρόνων. Σε γενικές γραμμές είμαστε καλά για τον αγώνα, αλλά το πώς πραγματικά θα νιώθω, δεν θα το ξέρω παρά μόνο μέχρι την Δευτέρα…»

 

Σημείο κλειδί είναι ο σημερινός αγώνας και για τον οδηγό της Ducati, τον Valentino Rossi, ο οποίος είναι μόλις λίγα 24ωρα μακριά από την επιστροφή του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha«Ναι, θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας με την Ducati και φτάνουμε στο τέλος της ιστορίας αυτής, η οποία δυστυχώς ποτέ δεν απέδωσε σε καλό βαθμό, ή τουλάχιστον στο επίπεδο που περιμέναμε. Θα είναι δύσκολα την Κυριακή… δουλεύεις για μεγάλο διάστημα με τους ανθρώπους αυτούς και μετά αλλάζεις ομάδα… Θα υπάρχει έντονο το συναίσθημα. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα της συνεργασίας δεν ήταν φανταστικό, περάσαμε καλά εκτός πίστας και προσπαθήσαμε στο μέγιστο βαθμό. Θα προσπαθήσουμε το καλύτερο γι’ αυτόν τον τελευταίο αγώνα με την Ducati. Θα έχει ενδιαφέρον και την Τρίτη, να δούμε το επίπεδό μου με την Μ1 και ποια η αίσθησή μου μετά από δυο δύσκολες σεζόν».

 

Ο Cal Crutchlow, όπως άλλωστε και ο Rossi, είναι από τους λίγους αναβάτες που έχουν να παλέψουν για ένα καλύτερο πλασάρισμα στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος: «Είναι ωραία να έρχεσαι στη Βαλένθια μετά από ένα καλό αποτέλεσμα στο Phillip Island. Θα είναι διαφορετικός αγώνας για εμένα, διότι τόσο εγώ όσο και οι Valentino και Alvaro, παλεύουμε για μια καλύτερη θέση στη βαθμολογία. Η 5η δεν είναι κάτι για να υπερηφανεύεσαι ιδιαίτερα, αλλά είναι καλύτερη από την 7η κι έτσι ελπίζω να έχω ένα δυνατό αγώνα την Κυριακή…».

 

Τέλος, ο Espargaro – εκτός και αν ο ομόσταυλός του καταφέρει να καλύψει τη διαφορά των 11 βαθμών – θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον άτυπο τίτλο της κορυφαίας CRT, αυτό το Σ/Κ στη Βαλένθια… «Φέτος ήταν καταπληκτική χρονιά, διότι είχαμε μια πολύ ωραία μάχη με τον Randy. Στην αρχή, στόχος μας ήταν να ολοκληρώσουμε ως η καλύτερη CRT, αλλά με την εμπειρία του Randy στο MotoGP και το γεγονός ότι είναι πολύ γρήγορος, ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο το εγχείρημα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο, δεν είχα καταλάβει καλά την Aprilia και ο Randy ήτα πολύ πιο γρήγορος. Αλλά από αγώνα σε αγώνα βελτιωθήκαμε πολύ και κερδίσαμε τους 4 τελευταίους, έτσι είμαι πραγματικά χαρούμενος!»

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Pasini στην θέση του De Angelis

« Προηγούμενο άρθρο

Μεγάλος διαγωνισμός BMW R1200 GS!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα