• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pernat: Σε άλλο επίπεδο οι Ισπανοί!
Ο Pedrosa οδήγησε σαν αληθινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Νέα 02/11/2012 - 11:04

Το GP της Αυστραλίας δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο ως προς την ανάλυσή του, με τον Stoner να είναι ένα επίπεδο πάνω από τον ανταγωνισμό, τον Lorenzo να αρκείται σε μια ακόμη δεύτερη θέση, που του χάρισε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, και τον Pedrosa να πέφτει μόλις στον δεύτερο γύρο, χάνοντας κάθε ελπίδα για το φετινό Πρωτάθλημα.

 

Ωστόσο απαραίτητη είναι μια ματιά στο μέλλον του αθλήματος, στο οποίο – σύμφωνα με τον γνωστό Ιταλό μάνατζερ, Carlo Pernat, κυριαρχούν (και θα κυριαρχούν για τα επόμενα χρόνια) οι Ισπανοί αναβάτες, με τους Ιταλούς να μένουν αισθητά πίσω…

 

«Η απόδοση του Stoner ήταν ισοπεδωτική…», σχολίασε ο Pernat για τον γύρο της Αυστραλίας. « Χάνουμε τον πιο γρήγορο αναβάτη του κόσμου… έναν τύπο που ζωγραφίζει στις στροφές σαν τον Giotto. Το άθλημα και το θέαμα θα χάσουν από την απουσία του. Από την άλλη, ο Pedrosa φέρθηκε λίγο ανόητα: θεώρησε ότι μπορούσε να ξεφύγει με τον Stoner, αλλά πίεσε πολύ νωρίς και τα κρύα ελαστικά τον πρόδωσαν. Ωστόσο αξίζει πολλά συγχαρητήρια, διότι οδήγησε σαν αληθινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήματος»

 

«Θέλω να τονίσω και κάτι ακόμα… στο Phillip Island, οι 2 Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ήταν Ισπανοί. Αυτό σε κάνει να αναλογίζεσαι πόσο δυνατοί είναι οι Ισπανοί, χάρη στις προετοιμασίες που έκαναν στο παρελθόν. Έκαναν καταπληκτική δουλειά χωρίς την βοήθεια κατασκευαστών, μόνο με χορηγούς. Κυριαρχούν σε κάθε κατηγορία και έχουν μπροστά τους τουλάχιστον άλλα 7 χρόνια… Εμείς οι Ιταλοί από την άλλη, σπαταλήσαμε όλη την καλή δουλειά που έγινε από την Aprilia, Cagiva και GileraΗ FMI και η ιταλική ομοσπονδία ξεκινούν μια νέα προσπάθεια – με οδηγούς όπως ο Fenati, o Antonelli και ο Tonucci – αλλά θα πάρει χρόνο… πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ελπίζω να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο των Ισπανών»

 

Επόμενο άρθρο »

Casey Stoner, ο τελευταίος γύρος!

« Προηγούμενο άρθρο

O Aoyama στην Avintia Blusens!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα