• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HRC: Πρώτος ο Rodrigues!
Πήρε κεφάλι στην γενική κατάταξη μετά την 3η ειδική!
Νέα 18/10/2012 - 09:55

Η τρίτη ειδική διεξήχθη χτες, στην Αφρική, με θερμοκρασία ημέρας που έφτασε τους 42οC! H διαδικασία ήταν σκληρή και επίπονη (291χλμ), ωστόσο ο Rodrigues κατάφερε να ανταπεξέλθει και να φιγουράρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης! Ο Πορτογάλος ξεκίνησε τρίτος και πίεσε δυνατά για να καταφέρει να προλάβει τον Coma, ωστόσο σε ένα σημείο της ειδικής είδε μια πεσμένη μοτοσυκλέτα και τον αναβάτη της τραυματισμένο! Ο Helder σταμάτησε και βοήθησε τον Marc (Coma), ο οποίος είχε τραυματιστεί στον ώμο από την πτώση, μέχρι που έφτασαν στο σημείο και οι Lopez και Casteu. Ο Rodrigues συνέχισε τον αγώνα και κατάφερε να πάρει μια εξαιρετική δεύτερη θέση, μόλις 3 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Paulo Goncalves, κάτι που του χαρίζει την πρώτη θέση στην γενική!

 

Σε γενικές γραμμές ήταν ακόμα μια θετική ημέρα για το HRC, στην επανεμφάνισή του στον θεσμό μετά από σχεδόν 20 χρόνια, με τον Sam Sunderland να τερματίζει στην 6η θέση μετά από έναν καλό αγώνα, μένοντας 6 λεπτά πίσω από τον Rodrigues! Πιο πίσω, στην 10η θέση συναντάμε τον Felipe Zanol, με διαφορά σχεδόν 4 λεπτών από τον Βρετανό ομόσταυλό του. Ο Pizzolito συνεχίζει να δίνει πιο πολύ έμφαση στην προετοιμασία του για το Dakar, τερματίζοντας στην 16η θέση, ενώ ο Campbello οποίος μπαίνει στο κλίμα μέρα με την ημέρα – ολοκλήρωσε 21ος.

 

«Ξεκίνησα 3ος, πίσω από τον Marc. Πίεζα για να τον προλάβω αλλά μετά από λίγο, εξαιτίας της άμμου, δεν ήξερα που ήταν! Μετά είδα μια κατεστραμμένη μοτοσυκλέτα και τον Marc κάτω και σταμάτησα να τον βοηθήσω. Κάλεσα ιατρική βοήθεια και τον βοήθησα να ανοίξει το jacket του και του έδωσα ένα καπέλο για τον ήλιο. Αρκετοί αναβάτες δεν σταμάτησαν, αλλά για εμένα είναι κάτι φυσιολογικό… μέρος του αγώνα. Στην έρημο, αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια θα σταματήσω να του την προσφέρω. Αφού έφτασαν 2 άλλοι αναβάτες, συνέχισα τον αγώνα και πίεσα για μια καλύτερη θέση στην γενική. Τώρα είμαι πρώτος και αυτό είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μετά τις πρώτες 3 ειδικές, με την CRF450 Rally, τόνισε στις δηλώσεις του ο Πορτογάλος.

 

Επόμενο άρθρο »

Νέοι κανονισμοί στα SBK!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Aragon test: Biaggi vs Sykes μέχρι τέλους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα