• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo-Pedrosa-Bautista
Για πρώτη φορά 3 Ισπανοί στο βάθρο του MotoGP!
Νέα 15/10/2012 - 11:55

Χτες, Κυριακή, για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία, είδαμε να ανεβαίνουν στο βάθρο τρεις Ισπανοί αναβάτες! Ο Pedrosa ήταν ο μεγάλος νικητής, αφήνοντας τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω του τον Lorenzo, με τον Bautista να ολοκληρώνει την Ισπανική υπεροχή στην Ιαπωνία, κατακτώντας την 3η θέση!

 

«Είναι απίστευτο πως αλλάζουν τα πράγματα…», σχολίασε ο Lorenzo για την παρουσία 3 Ισπανών στο βάθρο. «Όταν ο Alex Criville έκανε την πρώτη νίκη (1992), στα 500cc, φαινόταν απίστευτο για Ισπανούς οδηγούς να κερδίζουν αγώνες… και τώρα νικάμε αρκετά συχνά! Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ισπανία και ελπίζω να πετύχουμε περισσότερα στο μέλλον».

 

Για τον Pedrosa, το βάθρο ήταν κάπως πιο προσωπική υπόθεση, παρά εθνική… «Για μένα δεν έχει σημασία η εθνικότητα, έχει να κάνει περισσότερο ότι από την ηλικία των 8,9,10 χρονών, οδηγούσα με τον Alvaro στο Ισπανικό Πρωτάθλημα minibike», εξήγησε. «Έχω φωτογραφίες που αγωνιζόμασταν μαζί. Νιώθω πως ο κόσμος είναι τόσο μικρός, διότι και σήμερα ήμασταν εδώ πάνω μαζί!»

 

Ο Bautista πανηγύρισε το δεύτερό του βάθρο στην μεγάλη κατηγορία, μια ημέρα αφού ανανέωσε με την ομάδα του Gresini και για το 2013! «Είμαι χαρούμενος που είμαι ένας από τους 3 Ισπανούς στο βάθρο», τόνισε χαμογελώντας ο Alvaro «Αλλά, όπως είπε κι ο Dani, αυτό το βάθρο έχει παρελθόν, από τα minibikes και το Ισπανικό Πρωτάθλημα. Η Ισπανία μας βοήθησε πολύ και αυτό είναι το αποτέλεσμα».  

 

Να σημειώσουμε ότι η Ισπανία θα κερδίσει τον 3ο της Παγκόσμιο Τίτλο φέτος, με τους δυο προηγούμενους να ανήκουν το 1999 στον Criville και το 2010 στον Lorenzo.

 

Επόμενο άρθρο »

Arm-pump για τον Bradl

« Προηγούμενο άρθρο

Audi A1 Ducati

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα