• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 15ο Γύρο
Νέα 11/10/2012 - 12:11

Ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους αγώνες της Ανατολής είναι προ των πυλών και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία πριν τον αγώνα της Ιαπωνίας, σήμερα τα ξημερώματα!

 

257 – Μετά τον αγώνα της Aragon, ο Pedrosa έχει 257 βαθμούς που είναι η καλύτερη συγκομιδή που έχει καταφέρει ο Ισπανός άσος της Honda σε μια χρονιά! Το 2008 είχε ολοκληρώσει την σεζόν με 249 βαθμούς.

 

179 – Μετά την 3η του θέση στην Aragon, o Dovizioso έχει συγκεντρώσει 179 βαθμούς μέχρι στιγμής και ως εκ τούτου πλησιάζει να γίνει ο δορυφορικός αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς στο σύνολο! Πρώτος είναι – για την ώρα – ο Melandri, ο οποίος το 2007 είχε 187 βαθμούς με την Honda του Gresini

 

50 χρόνια – Την ημέρα του αγώνα στην Ιαπωνία, θα έχουν περάσει ακριβώς 50 χρόνια από το GP της Αργεντινής (το 1962) στο Μπουένος Άιρες. Εκεί, στην κατηγορία των 500cc πήρε την νίκη – την μοναδική του μάλιστα – ο ντόπιος Benedicto Caldarello. Τον αγώνα στα 250cc κέρδισε ο Arthur Wheeler, όντας μάλιστα ο γηραιότερος νικητής GP, μιας και τότε ήταν 46 χρονών! Παράλληλα, ο Hugh Anderson χάρισε στην Suzuki την πρώτη της νίκη στα 125cc, την ώρα που ο Ernst Degner τερμάτιζε δεύτερος στα 50cc και κατακτούσε το πρώτο Πρωτάθλημα, σε οποιαδήποτε κατηγορία, που πήρε αναβάτης της Suzuki.

 

19  - Με την νίκη του στην Aragon, ο Pedrosa ανέβηκε για 19η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, στο MotoGP. Τον ίδιο αριθμό νικών σημείωσε και ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Barry Sheene, σε όλη του την καριέρα. Με την επόμενή του νίκη, ο Dani θα ισοφαρίσει τις νίκες του Freddie Spencer στην μεγάλη κατηγορία.

 

19 χρόνια – Στην Aragon ο Crutchlow τερμάτισε 4ος και ο Rea στην 7η θέση. Είναι η πρώτη φορά, εδώ και 19 χρόνια, που βλέπουμε δυο Βρετανούς αναβάτες στην πρώτη εφτάδα στην μεγάλη κατηγορία! Την προηγούμενη φορά ήταν το 1993, όταν ο Mackenzie τερμάτιζε 3ος στο Donington, μπροστά από τον Carl Fogarty!

 

11 – Την ημέρα του αγώνα, θα έχουν περάσει ακριβώς 11 χρόνια από την ημέρα που ο Vale νικούσε στα 500cc – το 2001 στην Αυστραλία – και κλείδωνε τον Παγκόσμιο Τίτλο! Με αυτήν του την επιτυχία, έγινε ο νεαρότερος αναβάτης που κέρδιζε τον Παγκόσμιο Τίτλο και στις τρεις διαφορετικές κατηγορίες! Μάλιστα ο αγώνας τότε, ήταν ένας από τους πλέον συναρπαστικούς στην ιστορία του Πρωταθλήματος, με τους πρώτους 9 αναβάτες να έχουν διαφορά μικρότερη από 3 δευτερόλεπτα!

 

4 – Στην Aragon, είδαμε 4 αναβάτες της Yamaha στην πρώτη πεντάδα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην τετράχρονη εποχή του MotoGP. Παράλληλα, ο Pedrosa κέρδισε την 4η του νίκη φέτος στην Aragon, όσες και το 2010! Μένει να δούμε αν θα σπάσει και αυτό το προσωπικό του ρεκόρ στους τελευταίους αγώνες.

 

1 – Ο Pedrosa είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει κερδίσει στο Motegi και στις τρεις κατηγορίες! Πέρυσι στο MotoGP, το 2004 στα 250cc και το 2002 στα 125cc

 

Επόμενο άρθρο »

Αναποφάσιστος για το μέλλον ο Biaggi!

« Προηγούμενο άρθρο

Η πρώτη φωτογραφία του Stoner στο Motegi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα