• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
5.000.000 λίρες για την ανακαίνιση του Silverstone
Τα σχέδια ανακατασκευής του Silverstone για το MotoGP του 2010, έχουν δυο βασικούς στόχους…
Νέα 22/02/2009 - 14:45
Μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων να φιλοξενεί το Βρετανικό MotoGP για τα επόμενα πέντε χρόνια, η πίστα του Silverstone υποβάλλεται σε ανακατασκευές. Βασικοί τομείς της αναβάθμισης, είναι η δημιουργία μιας πιο σφιχτής χάραξης (σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας, αλλά και του συναγωνισμού μοτοσυκλετών), όπως και η ανάλογη τροποποίηση των κερκίδων σε πολλά σημεία της πίστας για την βελτίωση της οπτικής επαφής των θεατών.

Μετά από δυο ολόκληρα χρόνια συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, μεταξύ του Διευθύνοντα Σύμβουλου της πίστας Richard Phillips και του αφεντικού της Dorna, Carmelo Ezpeleta, το κορυφαίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας επιστρέφει στο Silverstone για πρώτη φορά από το 1986. Εδώ και 22 συνεχόμενα χρόνια, το Donington Park ήταν αυτό που αποτελούσε το “Βρετανικό σπίτι” των MotoGP!

Για ναδελεάσει το φανατικό Βρετανικό κοινό της μοτοσυκλέτας και να διεγείρει την φαντασία του, ο Phillips, επιβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει ούτε μια πέτρα ίδια, από την πίστα του Silverstone που μέχρι τώρα γνώριζαν. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

“Οι κύριες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στην χάραξη του Silverstone, είναι η δημιουργία ενός τμήματος με σχήμα κεφαλής βέλους στο κεντρικό κομμάτι της πίστας, η κατάργηση του σφιχτού σικέϊν στο Woodcote και τέλος η ριζική τροποποίηση των κερκίδων, αλλά και η δημιουργία νέων σημείων για τους θεατές, σχεδόν σε όλη την πίστα”.

“Διαπιστώσαμε ότι το Silverstone δεν παρείχε και την ιδανικότερη πρόσβαση και οπτική επαφή στους θεατές, για αυτό και θα επενδύσουμε πολλά λεφτά (περί τα 5.000.000λίρες). Τα MotoGP δεν αποτελούν μια φτηνήάσκηση για εμάς, αλλά ωστόσο είναι μέρος της υποχρέωσής μας απέναντι στο σπορ της μοτοσυκλέτας”.

“Είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε πολλά λεφτά, μετατρέποντας το Silverstone σε μια, πολλαπλών εφαρμογών και χρήσεων, τοποθεσία συγκέντρωσης”.

Επόμενο άρθρο »

H κρίση της «μεσαίας» κατηγορίας

« Προηγούμενο άρθρο

Η Suzuki έπεισε τη Rizla...

Χορηγοί