• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Ten Kate “ψήνεται” για την Moto2 με πιθανό αναβάτη τον Sofuoglu…
Ολοένα και περισσότεροι, οι ενδιαφερόμενοι για την νεοσύστατη κατηγορία Moto2 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2011…
Νέα 21/02/2009 - 14:14
Η κορυφαία ομάδα της Honda Ten Kate του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και Supersport, είναι άλλη μια ομάδα που εξέφρασε σοβαρό ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην έξυπνη, τετράχρονη κατηγορία Moto2 που πρόκειται να ενσωματωθεί και να αντικαταστήσει τα GP250cc από την σεζόν του 2011.

Η Ολλανδική ομάδα που κατέχει τον Τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport (600cc), από το 2002 μέχρι και το 2008, όπως και τον αντίστοιχο Τίτλο του WSBK του 2007 (με αναβάτη τότε τον James Toseland), φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα και τα δεδομένα της μελλοντικής Moto2 κατηγορίας. Ο μάνατζερ και ιδιοκτήτης της ομάδας Roland ten Kate, επισήμανε ότι μια τέτοια συμμετοχή είναι πολύ πιθανή, λέγοντας σχετικά:

“Η Moto2 είναι μια κατηγορία που μας ενδιαφέρει, λόγω του ότι ουσιαστικά βασίζεται πάνω στα τετρακύλινδρα 600άρια, με τα οποία τυγχάνει να ήμαστε ειδικοί και να κατέχουμε τα ρεκόρ στις πίστες. Πρώτα όμως πρέπει να δούμε, πως ακριβώς θα είναι οι κανονισμοί αυτής της κατηγορίας”.

“Από τους κανονισμούς, θα κριθεί το αν θα συμμετάσχουμε ενεργά σαν ομάδα, ή αν θα φτιάξουμε κάποιες μοτοσυκλέτες, τις οποίες θα διαθέσουμε προς ενοικίαση ή πώληση σε κάποιες ομάδες. Ωστόσο πιστεύω ότι το οδηγικό στιλ και οι ικανότητες του Τούρκου αναβάτη μας, Kenan Sofuoglu, θα ταίριαζαν απόλυτα στις απαιτήσεις μιας τέτοιας κατηγορίας”.

“Προς το παρόν, το βασικό μας project και ενδιαφέρον, βρίσκεται στο WSBK & WSS και εκεί θα επικεντρωθούμε για τις επόμενες δυο σεζόν (2009-2010)”.

Ο γείτονάς μας, Kenan Sofuoglu, μετά την απογοητευτική περσινή του εμφάνιση στο WSBK, πρόκειται και πάλι να επιστρέψει στα Supersport για φέτος, παρέα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Supersport 2008 Andrew Pitt, επίσης της Honda Ten Kate. Όσο για το μέλλον της Moto2 κατηγορίας, προμηνύεται λαμπρό! Μετά τις επίσημες αποκαλύψεις των πρωτότυπων Moto2 project των Moriwaki, Blusens και LaGlisse, φήμες θέλουν και την Tech3 των MotoGP να φτιάχνει μια Moto2 μοτοσυκλέτα αργότερα αυτή την σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

Η Suzuki έπεισε τη Rizla...

« Προηγούμενο άρθρο

“Μπορούμε να διεκδικούμε βάθρο σε κάθε αγώνα…” Chris Vermeulen

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα