• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Δεν πρόκειται να τα παρατήσει ο Schumi»
...λέει ο Valentino Rossi αναφερόμενος στο ατύχημα που είχε ο Γερμανός στην Ισπανία οδηγώντας μια Honda CBR1000RR
Νέα 14/02/2009 - 16:15
Βλέποντας τις φωτογραφίες από το ατύχημα του Michael Schumacher, ο Άλκης Συνιώρης, αρχισυντάκτης του περιοδικού motoGP World, συνεργάτης του www.motograndprix.gr και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αναβάτες, με διακρίσεις και τίτλους, έθεσε το ερώτημα:

"Λες να τα παρατήσει μετά από μια τέτοια πτώση; Γιατί είναι σύνηθες φαινόμενο και άκρως κατανοητό, μεγάλοι οδηγοί των τεσσάρων τροχών που μεταπήδησαν στους δυο, είτε να αποσύρονται άμεσα, είτε πάλι να χάνουν σταδιακά την ταχύτητά τους, μετά από μια γερή πτώση με μοτοσυκλέτα. Είναι σαφές το γεγονός ότι, εκτός του όποιου τραυματισμού, ο τρόμος και η ψυχική οδύνη οποιουδήποτε αναβάτη την στιγμή της πτώσης, η ανώμαλη επαφή του ανθρώπινου σώματος με την άσφαλτο και η ανεξέλεγκτη πορεία του μέχρι τελικά να “σφηνώσει” κάπου, διαφέρουν σημαντικά από μια αντίστοιχη έξοδο/ πρόσκρουση αυτοκινήτου, προκαλώντας κυρίως ψυχολογικά τραύματα στον αναβάτη.
Το λεπτό εκείνο σημείο διαγραφής της εικόνας μιας τέτοιας πτώσης από την μνήμη του εγκεφάλου και αυτό της υγιούς επανένταξής του, απαιτούν μεγάλα αποθέματα ψυχικής δύναμης. Τότε άλλωστε είναι που ξεχωρίζουν, οι κορυφαίοι αναβάτες του χώρου, από τους κοινούς θνητούς".

"Βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν πρόκειται να σταματήσει να τρέχει", του απάντησα λαμβάνοντας υπόψη το πείσμα και το πάθος που έχει για τους αγώνες και τις μοτοσικλέτες.

Το τι πιστεύουμε εμείς όμως μικρή σημασία έχει. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να μιλούν αυτοί που έχουν συναναστραφεί με τον Γερμανο πολυπρωταθλητή και γνωρίζουν τον χαρακτήρα και την ψυχοσύνθεσή του.

"Πιστεύω ότι αυτή η ατυχία δεν θα τον κάνει να χάσει το πάθος του για τις μοτοσικλέτες. Αυτή η θέληση που έχει για να οδηγεί μοτοσικλέτες και να ζει αυτά τα μοναδικά συναισθήματα που σου προσφέρουν πάντα μου άρεσε. Αισθάνεται ένας από μας. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι θα ενεργήσει ως πραγματικός μοτοσικλετιστής και πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην πίστα με τη μοτοσικλέτα του", ήταν το σχόλιο του Valentino Rossi, ο οποίος τρέφει απεριόριστη εκτίμηση προς το πρόσωπο του Γερμανού σούπερ σταρ, του ανθρώπου που τον συμβούλευσε και τον καθοδήγησε στις πρώτες του βόλτες στην πίστα με μονοθέσιο της Ferrari...

Επόμενο άρθρο »

Ο Valentino Rossi τριαντάρισε...

« Προηγούμενο άρθρο

Kαρέ καρέ το ατύχημα του Schumi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα