• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
8ος Αγώνας - Ολλανδία (Assen)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Del Torchio: H Ducati θα συνεχίσει να αγωνίζεται
Διαλύει αμφιβολίες που προέκυψαν λόγω Audi
Νέα 25/06/2012 - 01:09

O Gabriele Del Torchio, o CEO της Ducati, μίλησε στο κοινό στη διάρκεια του WDW 2012 για όλα τα θέματα και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με την εξαγορά της από την Audi. 

“Είναι ένα WDW μεταβατικό”, σχολίασε σε σχέση με την επικείμενη επισημοποίηση της ενέργειας από την επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.

“Νομίζω ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, αλλά περιμένω ότι η εταιρία θα παραμείνει Ιταλική και ότι θα συνεχίσει να έχει την δική της ταυτότητα”, συμπλήρωσε ο Del Torchio.

 

Βέβαια αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό μέλλον της Ducati:

“Θέλουμε να κλείσει η συμφωνία πριν κάνουμε επίσημες ανακοινώσεις, αλλά προσωπικά μπορώ να πω ότι σίγουρα η Ducati θα συνεχίσει στους αγώνες. Το DNA της είναι στενά συνδεδεμένο με τον κόσμο των αγώνων και λόγω του ότι είναι ουσιαστική η εξέλιξη της νέας τεχνολογίας και επειδή δημιουργεί πάθος.

Τα αποτελέσματα στο MotoGP δεν είναι σπουδαία, αλλά έχουμε το πνεύμα του μαχητή που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια ποτέ και είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έλθουν. Ο Filippo Preziosi δουλεύει πολύ σκληρά πάνω σε αυτό.

Επίσης στα SBK, ο Carlos Checa είναι ακόμη στο κυνήγι του Τίτλου. Είχε κακή τύχη στο ξεκίνημα της χρονιάς”.

 

Ο Del Torchio φαίνεται 100% ευχαριστημένος από την ιδέα της ιδιοκτησίας από το Γερμανικό γκρουπ. “Στο παρελθόν της Ducati, η εταιρία άλλαξε χέρια πολλές φορές, αλλά είναι η πρώτη φορά που η εξαγορά έγινε όχι κάτω από οικονομικές δυσκολίες. Πραγματικά η εταιρία δεν ήταν ποτέ τόσο δυνατή και αυτό εξηγεί το πως ήταν ελκυστική για έναν σημαντικό ξένο επενδυτή.

Το να έχουμε πίσω μας μια μεγάλη βιομηχανική εταιρία, αντί απλώς μια οικονομική φίρμα, μας προσφέρει περισσότερη σιγουριά και δύναμη για τα χρόνια που έρχονται.

Είμαι επίσης υπερήφανος για το ότι ο ίδιος ο Ferdinand Piëch ήθελε να κάνει τη συμφωνία. Είναι ένας πραγματικός ducatista, αφού έχει μια 1098R στο γκαράζ του”.

 

Πράγματι το μέλλον της Ducati, μοιάζει φωτεινό και ο Del Torchio υποστήριξε αυτή την άποψη με μερικά στοιχεία: “Παρά την οικονομική κρίση συνεχίσαμε να κερδίζουμε μερίδιο αγοράς. Το 2011 διπλασιάσαμε το μερίδιό μας, ανεβάζοντάς το στο 10.6% και τα έσοδά μας ανέβηκαν κατά 23%. Στις ΗΠΑ, την κύρια αγορά μας τα έσοδα ανέβηκαν κατά 48%. Στην Ασία ήταν 238%. Το κλειδί είναι η θέλησή μας στο να επενδύσουμε. Υποσχέθηκα ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο και κράτησα αυτήν την υπόσχεση. Και μιλάμε για πρωτοποριακές μοτοσυκλέτες, όπως η Multistrada, η Diavel και τώρα η Panigale", κατέληξε ο επιτυχημένος CEO.

Εμείς ελπίζουμε αυτές οι επιτυχίες να συνεχιστούν για την Ducati και στις πίστες, ώστε να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.

 

Επόμενο άρθρο »

Checa: «Πολύ τεχνολογία στο MotoGP…»

« Προηγούμενο άρθρο

1ο AEGEAN ENDURANCE PRACTICE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα