• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: «Με λούζει κρύος ιδρώτας!»
Όταν βλέπω τον Cal και τον Andrea δίπλα-δίπλα!
Νέα 25/05/2012 - 19:05

Το αφεντικό της Monster Yamaha Tech 3, Herve Poncharal, είπε την γνώμη του για τον προηγούμενο αγώνα στην Γαλλία, μίλησε για τις σκέψεις του και για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. Η συνέντευξη δημοσιοποιήθηκε στο επίσημο site του MotoGP.

 

Παρά τον άσχημο καιρό, ο αγώνας στο Le Mans ήταν ο πιο συναρπαστικός μέχρι στιγμής. Η γνώμη σας για τον αγώνα;

 

«Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: όλοι σιχαίνονται να αγωνίζονται στην βροχή! Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο αγώνας στο βρεγμένο έχει ανατροπές και αναπάντεχα αποτελέσματα, αν και δεν αντανακλά την πραγματική απόδοση στην πίστα... Είναι η λοταρία της βροχής και δεν απογοητευτήκαμε το Σ/Κ, καθώς υπήρχαν εκπλήξεις σε όλες τις κατηγορίες. Πάντως, δεν θεωρώ ότι ο αγώνας θα ήταν το ίδιο συγκλονιστικός, αν έλειπε η μάχη Rossi-Stoner. Ο Jorge είχε πάρει προβάδισμα και το σόου πρόσφεραν οι Andrea, Cal και ο Valentino, μέχρι – βέβαια – την στιγμή που οι δικοί μας έπεσαν. Η μάχη Rossi-Stoner στους τελευταίους γύρους, ήταν απλά φανταστική!»

 

Ο Cal και ο Andrea είναι πολύ ανταγωνιστικοί από την αρχή της χρονιάς. Ποια είναι τα δικά σας συμπεράσματα από την αρχή του Πρωταθλήματος;

 

«Η σεζόν για εμάς, μέχρι τώρα, είναι εξαιρετική! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμασταν σε αυτήν την θέση μετά από 4 αγώνες. Ήμασταν στην μπροστινή σειρά σε 3 από τους 4 αγώνες, αποδεικνύοντας ότι είμαστε γρήγοροι. Στους αγώνες, είμαστε πίσω από τους 3 “φανταστικούς”, όμως αυτό σημαίνει ότι είμαστε οι καλύτεροι από όλους τους άλλους. Αυτό είναι πολύ, πολύ καλό! Στο LeMans είδαμε ότι το βάθρο είναι εφικτό. Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συχνά όταν πιέζεις στην βροχή, δεν καταλήγουν τα πράγματα όπως τα θέλεις… ωστόσο δεν είμαι καθόλου απογοητευμένος με ό,τι έγινε στο LeMans. Κάναμε πολύ καλές κατατακτήριες, ο Cal σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο ζέσταμα στην βροχή και οι αναβάτες μας πάλεψαν σαν λιοντάρια με τον Valentino. Οι δυο καλύτεροι γύροι του Valentino και του Andrea, έγιναν όταν κυνηγούσαν τον Casey. Ο Andrea έμεινε με τον Valentino όταν έφτασαν τον Casey και ήλπιζε να συνέχιζε να ήταν μαζί του, μέχρι που έπεσε. Είναι πάντα δύσκολα σε τέτοιες συνθήκες. Το καλό είναι ότι και οι δυο αναβάτες τερμάτισαν τον αγώνα και κέρδισαν βαθμούς. Αυτό είναι καλό σε σχέση με  τι θα μπορούσε να είχε συμβεί…»

 

Είναι δύσκολο να βλέπεις τον Andrea και τον Cal, δίπλα-δίπλα, σε κάθε αγώνα;

 

«Με λούζει κρύος ιδρώτας σε κάθε αγώνα! Και οι δυο τους, αν και διαφορετικοί, πετυχαίνουν ίδιους χρόνους. Το να τους παρακολουθώ τόσο κοντά σε κάθε αγώνα, είναι κακό για την καρδιά μου! Είναι πάντα τρομακτικό, όταν είναι ρόδα-ρόδα οι δικοί σου αναβάτες. Ειδικά αν αναλογιστούμε, ότι κάθε αναβάτης θέλει να κερδίσει τον ομόσταυλό του. Τα πράγματα είναι πολύ καλά μεταξύ των δυο, αλλά υπάρχει πάντα η μάχη για το ποιος είναι ο νούμερο 1 οδηγός της Tech 3! Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, μιας και θα υπάρξουν πολλές κενές θέσεις στο τέλος της σεζόν και όλοι θέλουν να εξασφαλίσουν κάτι καλό για το 2013»

 

Επόμενο άρθρο »

Track Day αγωνιζομένων και από αύριο Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Checa: Το Miller μου ταιριάζει!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα