• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας - GP Ταϊλάνδης (Burriram)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πονάει, αλλά γλιτώνει το νυστέρι ο Lorenzo
Ο βασικός λόγος που ο Jorge Lorenzo δεν μπόρεσε να παλέψει μέχρι το τέλος για τη νίκη στους πρώτους του αγώνες στα motoGP ήταν οι έντονοι πόνοι που αισθάνθηκε στα χέρια του.
Νέα 03/04/2008 - 00:00
Ο βασικός λόγος που ο Jorge Lorenzo δεν μπόρεσε να παλέψει μέχρι το τέλος για τη νίκη στους πρώτους του αγώνες στα motoGP ήταν οι δυνατοί πόνοι που αισθάνθηκε στα χέρια του.

Τόσο στο Qatar, όσο και στη Jerez, o 20χρονος αναβάτης της Fiat Yamaha αισθάνηκε έντονους πόνους στο αντιβράχιο (το μέρος του χεριού που εκτείνεται από τον αγκώνα ως τον καρπό) που δεν του επέτρεψαν να πιέσει όπως ο ίδιος θα ήθελε τη μοτοσυκλέτα του.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, ο Lorenzo ταξίδεψε στη Βαρκελώνη όπου επισκέφθηκε την Clinica Dexeus για να εξεταστεί από τον Dr. Xavier Mir.

Ο κορυφαίος ορθοπεδικός, τον οποίο εμπιστεύονται πολλοί αναβάτες που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, τον εξέτασε και αποφάνθηκε ότι δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τον Dr. Mir, το πρόβλημα θα ξεπεραστεί με φυσιοθεραπείες και ξεκούραση...

«Προς το παρόν δεν πρόκειται να κάνω εγχείρηση. Με μασάζ και φυσιοθεραπείες θα μπορέσω να συνεχίσω. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα καθώς στους δυο τελευταίους αγώνες επηρέασε σημαντικά το ρυθμό μου και κατ' επέκταση το αποτέλεσμα», είπε ο Lorenzo και πρόσθεσε: «Είμαι τυχερός. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την εγχείρηση γιατί πρόκειται για περίπλοκη επέμβαση και δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το σώμα».

Το πρόβλημα...
Το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον 20χρονο οδηγό ονομάζεται "arm pump". Πρόκειται για χρόνιο σύνδρομο που εμφανίζεται σε πολλούς αναβάτες αγώνων και κυρίως στους αναβάτες που κάνουν motocross.

Η γνώμη του ειδικού...
Ζητήσαμε από τον κινησιοθεραπευτή και αγωνιζόμενο Σταύρο Τριντή να μας μιλήσει για το συγκεκριμένο σύνδρομο: «Το αντιβράχιο μπορεί να στείλει συγκεκριμένο όγκο αίματος στην καρδιά. Όταν ο όγκος αίματος είναι μεγαλύτερος, αδυνατεί να το στείλει στην καρδιά με αποτέλεσμα να πιέζονται οι μύες, τα νεύρα και οι φλέβες. Αυτό έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται δυνατοί πόνοι στα χέρια και μεγάλη δυσκολία στην κινητικότητα και κατ' επέκταση στο χειρισμό της μοτοσυκλέτας».

O κύριος Τριντής, ο οποίος φροντίζει για τη φυσική κατάσταση του Έλληνα πολυπρωταθλητή και συνεργάτη του περιοδικού «motoGP World», Γιάννη Μπούστα, μας ανέλυσε και τους λόγους που προκαλούν το "arm pump": «Πρόκειται για χρόνιο πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται είτε από έλλειψη προπόνησης είτε από υπερπροπόνηση. Στα motoGP που το επίπεδο είναι υψηλό δεν τίθεται θέμα φυσικής κατάστασης, αφού όλοι οι αναβάτες βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Στα χρονικά, πάντως, δεν έχει καταγραφεί περιστατικό που να απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Οι ορθοπεδικοί συστήνουν ξεκούραση και φυσιοθεραπείες που μπορούν να επαναφέρουν το χέρι σε κανονικούς ρυθμούς».

Επόμενο άρθρο »

Ο Schumi στο Mugello για δοκιμές με τη Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

ENTRY FORM: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: KEVIN SCHWANTZ SUZUKI SCHOOL

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 2025;
  • Ο ΧΟΡΧΕ ΜΑΡΤΙΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΙΛΙΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
  • Ο ΠΕΚΟ ΜΠΑΝΙΑΪΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ
  • Ο ΜΑΡΚ ΜΑΡΚΕΘ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΠΙΑ ΙΔΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΚΟ
  • Ο ΠΕΔΡΟ ΑΚΟΣΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΑΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ
  • ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ